Dieta care previne cancerul

Intr-o lume in care bolile cronice sunt tot mai dese, este fara doar si poate o necesitate sa adoptam o dieta care previne cancerul, de exemplu. Specialistii in domeniu sunt preocupati de gasirea unui regim eficient, avand in vedere ca aceste cazuri sunt tot mai frecvente. Este evident ca dieta alimentara joaca un rol extrem de important atunci cand vorbim despre sanatate.

Poate si tu ai observat, din moment ce citesti acest articol, ca oamenii au inceput sa se intoarca la o alimentatie mai pura. Si nici nu este de mirare. Stresul, mancarea de proasta calitate si sedentarismul iti pot da o stare neplacuta.

De aceea este important sa stii ce sa faci si cum sa previi astfel de momente. Tocmai de aceea vom incepe discutia cu dieta care previne cancerul. Dar asta nu este tot. La fel de important este si psihicul, precum si miscarea. Nu se poate una fara cealalta. Viata inseamna echilibru, iar acest aspect va fi tratat in articolul de astazi.

Dieta care previne cancerul – ce ar trebui sa stii

Ei bine, in mare parte vorbim despre dieta ketogenica. Ce presupune aceasta? Un consum sporit de grasimi sanatoase, proteine si carbohidrati. In general aceasta dieta presupune consumarea in proportie de 75% grasimi, 20% proteine si doar 5% carbohidrati.

Desigur ca numarul poate varia, dar ideea de baza ramane reducerea zaharului si a carbohidratilor. Scopul in dieta care previne cancerul este sa aduci corpul in procesul de cetoza.

Acesta reprezinta modul natural prin care grasimile sunt transformate in energie de catre organism. Asadar, carbohidratii sunt transformati in glucoza si au si proprietatea de a se acumula in tesuturile musculare si cele ale ficatului. Sunt principala sursa de energie a corpului.

Dar ca dieta Keto sa functioneze si sa inceapa arderea grasimilor trebuie sa se consume sub 100 de grame de carbohidrati pe zi. Tocmai de aceea mesele servite in timpul dietei sunt sarace in carbohidrati….iata cum poti slabi cu dieta ketogenica >>>

De ce este recomandat ca cei care sufera de cancer sau care vor sa previna boala, sa recurga la acest regim alimentar? Principiul acestei diete ketogenice este urmatorul: cancerul are nevoie de glucoza pentru a supravietui. Carbohidratii se transforma in glucoza, asa ca scaderea nivelului de glucoza presupune limitarea consumului de carbohidrati si de zahar. In acest fel, celulele canceroase for fi private de sursa lor de energie, asa ca vor muri, in cele din urma.

 

Dieta care previne cancerul – zaharul hraneste celulele canceroase

Aceasta descoperire a fost facuta inca din 1931, cand cercetatorul de origine germana Dr. Otto Warburg a facut o mare descoperire, recompensata cu premiul Nobel. Acesta a realizat ca tumorile canceroase sunt hranite de zahar, iar cele canceroase au de 10 ori mai multi receptori pentru insulina decat cele sanatoase.

Acest aspect permite celulelor canceroase sa absoarba mult mai multa glucoza, de aceea dieta care previne cancerul recomanda evitarea acestui aliment. Asa ca cercetarile considera ca aceasta dieta este benefica celor care vor sa vindece maladia.

Desigur ca si o dieta vegetariana poate fi o optiune minunata de preventie a cancerului si chiar de vindecare. Metodele holistice capata teren, iar intr-o lume in care medicamentele par sa nu dea rezultatele, acest lucru nu poate fi decat benefic.

Dieta care previne cancerul – ce alte beneficii mai aduce dieta ketogenica

Asa dupa cum am precizat si mai devreme, este o maniera foarte buna prin care poti sa dai jos acele kilograme care nu-ti flateaza silueta. De asemenea, aceasta dieta previne inflamatiile si regleaza insulina. Se pare ca are un efect foarte bun in cazul pacientilor care sufera de diabet de tip 2.

Poti consuma: carne de vita organica, lactate bio, peste si fructe de mare salbatice. Grasimi naturale poti procura din: ulei de cocos, unt, ulei de masline, avocado. Carbohidrati sanatosi: broccoli, conopida, varza, kale, spanac si sparanghel.

 

4.89/5 (18)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *