De ce sa mananci ciocolata neagra

Poate si tu te-ai intrebat de ce sa mananci ciocolata neagra si nu stiai exact ce beneficii exista daca vei incepe sa o consumi mai des.

Special pentru tine, astazi am decis sa vorbim mai pe larg despre acest aliment controverat. Unii specialisti spun ca este sanatoasa si ca nu ingrasa, pe cand altii considera ca se intampla exact opusul.

Care sa fie adevarul? Ne-am propus sa cercetam mai bine aceasta chestiune pentru a-ti oferi cel mai competent raspuns. Ultimele studii in domeniu arata ca ciocolata neagra ar fi un adevarat medicament dulce, care poate preveni nenumarate boli.

Asa ca ai putea sa consumi lejer acest aliment, atat timp cat nu exagerezi. De ce sa mananci ciocolata neagra? Pentru ca este un adevarat elixir al tineretii si poate fi un desert savuros. Dar haide sa aflam mai multe despre acest aliment gustos.

 

De ce sa mananci ciocolata neagra? Pentru ca ai motive intemeiate sa o faci:

1. Previne bolile cardiovasculare. Studiile au aratat ca tinerii care mananca doar un patratel de ciocolata neagra pe zi si-au imbunatatit considerabil sanatatea inimii. Studiul realizat de medici din Portugalia, a aratat ca fluxul arterial creste cu 15%, in cazul celor care mananca regulat ciocolata neagra cu un continut de cel putin 70% cacao.

Asa ca ofera-ti un desert dulce amarui, macar de 4 ori pe saptamana. Asadar, ciocolata neagra te va ajuta sa tii sub control tensiunea arteriala, fiind un adevarat medicament natural.

2. Previne diabetul. Cei care sufera din pricina sensibilitatii la insulina ar trebui sa consume ciocolata neagra. Motivul? Pentru ca polifenolii continuti de aceasta vor ajuta la reglarea nivelului de insulina. Medicii au realizat studii in acest sens, care au aratat ca 20 de grame de ciocolata neagra pe zi, cu peste 70% cacao pot preveni cu succes declansarea diabetului de tip II.

3. Confera o stare de bine. De ce sa mananci ciocolata neagra? Pentru ca te va ajuta sa ai o stare de spirit mai buna, conform studiilor. Care este motivul? Ei bine, substantele continute de ciocolata neagra ajuta organismul sa se relaxeze, conferind o stare de liniste. Desigur, cei care sufera din pricina depresiei nu trebuie sa se bazeze doar pe acest aliment. Dar nici nu strica sa consume de cateva ori pe saptamana macar 2 cubulete de ciocolata.

4. Iti ofera senzatia de satietate. Daca te lupti cu un apetit mult prea mare, ar fi bine sa mananci un cubulet de ciocolata, de fiecare data cand te roade stomacul. Vei vedea ca foamea se va potoli, iar tu ti-ai satisfacut si senzatia de dulce. Acest produs abunda in minerale si vitamine, asa ca nu o evita.

 

De ce sa mananci ciocolata neagra? Pentru a avea mai multa energie!

 

Daca vrei sa inlocuiesti cafeaua cu un alt aliment gustos, alege ciocolata neagra. Iti va conferi energie si te va ajuta sa te concetrezi in acele momente cand esti obosita. Dupa cum stii si ciocolata neagra contine cofeina, asa ca te va ajuta sa fii mai plina de viata.

Asadar, vei imbunatati circulatia sangelui, vei preveni atacurile de cord si in plus, vei declansa hormonul fericirii! Toate acestea doar consumand ciocolata neagra.

Nu mai omite acest aliment si integreaza-l mai des in dieta ta, de zi cu zi. Nu uita sa consumi apa din belsug, sa mananci multe fructe si legume si sa te bucuri de viata!

 

5/5 (12)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *