Surse de omega 3 pentru o inima sanatoasa

Pentru a ne mentine sanatatea inimii, este necesar sa avem la dispozitie surse de omega 3, spun cercetatorii, avand in vedere ca acestea pot preveni bolile cardiovasulare.

In ziua de astazi, exista o gramada de metode de a ne proteja de afectiunile inimii. Asadar, se pare ca cercetatorii au ajuns la concluzia ca mai bine de 50% dintre decesele la nivel mondial se petrec din cauza bolilor cardiovasculare. Ei bine, imagineaza-ti ca acum 100 de ani doar 15% dintre oameni mureau din aceste cauze.

Dieta este o adevarata problema in aceasta situatii. Grasimile animale consumate nu sunt deloc sanatoase, iar regimul occidental este chiar periculos. Ai nevoie de surse de Omega 3 sanatoase pentru a avea grija de sanatatea ta.

Specialistii au ajuns la concluzia ca omega 3, care nu poate fi produsa de corpul nostru, poate avea un rol covarsitor, atunci cand vine vorba de reducerea inflamatiilor, de exemplu.

Surse de omega 3, ce recomanda medicii

Asa cum poate stiai deja, este important sa consumi si grasimi, deoarece acestea fac bine organismului, intr-o oarecare masura. Desigur, pentru ca acest fapt sa se petreaca este important sa nu le consumam in exces. De asemenea, este vital sa exista un echilibru intre omega 6 si omega 3.

Pentru a putea stimula organismul sa lucreze la capacitate maxima, va trebui sa avem surse de omega 3, care sa reprezinte in jur de 10% din totalul caloriilor consumate, de-a lungul unei zile.

Acizii grasi omega 3 sunt foarte indicati pentru mentinerea sanatatii cardiovasculare si il poti regasi in: pestele gras (somon), ton, ansoa, nuci, seminte de in, uleiuri vegetale, etc.

La ce ajuta omega 3? Cercetatorii au ajuns la concluzia ca are mai multe efecte, atunci cand vorbim de afectiunile cardiace. Pot regla bataile inimii, reduc formarea chegurilor de sange, reduc inflamatiile, tensiunea arteriala si riscul de accident vascular.

Studiile in domeniu au aratat ca cei care au consumat peste gras, de exemplu, de 2-3 ori pe saptamana, au cu 50% mai putine sanse de a face infarct. Practic, este o solutie naturala de a regla aceste probleme de sanatate.

Surse de omega 3 – vegetale

Daca vrei sa fii sigura ca iti asiguri necesarul de omega 3, consuma cat mai des nucile romanesti. In acest fel vei reusi sa ai o viata mai sanatoasa si mai plina de energie, nu este nici pe departe atat de greu pe cat pare.

De asemenea, redu consumul de mancaruri bazate pe carne, lapte, branza si oua. Curata arterele mancand fructe si legume din belsug si vei vedea diferenta, in scurt timp.

 

 

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *