Rutina ideala de ingrijire a tenului pentru vara aceasta

Pe masura ce vara avanseaza, temperaturile cresc si soarele este din ce in ce mai puternic, este esential sa adoptam o rutina de ingrijire a pielii conform schimbarilor climatice, pentru a ne mentine tenul sanatos si cu un aspect placut.

Vara aduce cu sine provocari specifice, cum ar fi expunerea la razele UV (mult mai intensa decat in restul anului), umiditatea crescuta sau, din contra, aerul cald si uscat (in zonele mai secetoase).

Indiferent de locul in care te afli si de rutina pe care o aplici la momentul actual, iata cateva aspecte importante de care sa tii cont, cand vine vorba de rutina de ingrijire a pielii pe parcursul verii acesteia:

  1. Curatarea

Primul pas intr-o rutina de baza de ingrijire a tenului, atat pe timpul verii, cat si in restul anului este o curatare corespunzatoare a fetei. Aceasta se poate realiza fie dimineata si seara, fie doar seara (prin dubla curatare).

Pentru a-ti curata tenul intr-un mod eficient, alege un gel de curatare bland sau o spuma faciala care sa elimine impuritatile si excesul de sebum, fara a usca excesiv pielea. Seara, inainte de aplicarea gelului sau a spumei, se recomanda o curatare in prealabil cu un ulei demachiant sau cu apa micelara.

Nu uita faptul ca fiecare produs este adaptat unuia sau mai multor tipuri de ten (uscat, mixt, gras etc.), astfel ca este esential sa determini care este tipul tau de ten, pentru a alege produsul potrivit.

Acest prim pas al rutinei de curatare ar trebui realizat de catre oricine, indiferent de tipul de ten sau de timpul pe care il poate acorda ingrijirii pielii, intrucat un ten curat si ingrijit este o componenta indispensabila a unui stil de viata sanatos.

  1. Exfolierea

Exfolierea este cruciala pentru indepartarea celulelor moarte si, totodata, pentru mentinerea unui aspect sanatos si luminos al pielii.

Opteaza pentru o exfoliere blanda, de tip chimic (cu acizi salicilici, glicolici, azelaici), in favoarea exfoliantilor fizici (cunoscuti pentru abilitatea lor de a fi duri cu tenul si de a genera microleziuni). Exfoliaza-ti tenul de doua-trei ori pe saptamana, pentru a stimula regenerarea celulara si pentru a elibera si micsora porii.

Totusi, daca nu ai implementat pana acum acest pas al rutinei de ingrijire, este recomandat sa incepi cu acizi slabi, in concentratii mici, sau sa astepti pana la toamna, ca sa incepi exfolierea chimica (in special daca ai un ten sensibil).

  1. Hidratarea 

Desi poate parea contraintuitiv, hidratarea este esentiala si in timpul verii, nu doar al iernii. Din cauza expunerii la raze UV si la aer cald si uscat sau extrem de umed, tenul tau va incerca sa compenseze si sa produca mai mult sebum. Prin hidratare, ii vei putea asigura nivelul necesar si vei putea reduce excesul de sebum.

Alege o crema hidratanta usoara, de preferat pe baza de apa (gel), potrivita pentru aplicarea pe parcursul verii.

  1. Protectia solara 

Nu se poate sublinia suficient importanta protectiei solare in rutina de ingrijire a pielii pe timpul verii. Pentru a combate efectele nocive ale razelor UV, foloseste un produs cu factor de protectie adecvat (cel putin 30, dar ideal 50), cu 15-30 de minute inainte de expunerea la soare, si reaplica-l la fiecare doua ore, pentru a mentine eficienta filtrelor anti UV.  

De asemenea, alege o formula care sa te protejeze impotriva razelor UVA si UVB si care sa fie rezistenta la apa si la transpiratie.

  1. Produsele aditionale

Fiecare dintre noi are un ten specific, cu particularitati si necesitati diferite. Este intotdeauna important sa te adaptezi la nevoile tenului tau si sa adaugi in rutina produsele potrivite.

Un exemplu de produs aditional poate fi serul cu vitamina C (un adjuvant excelent al protectiei solare). Alte exemple de produse pot include niacinamidele, retinolul si acidul ferulic.

In concluzie, o rutina ideala de ingrijire a pielii pe timpul verii necesita atentie, consecventa si seriozitate. In cazul in care ai nevoie de indrumare cu acest proces, nu ezita sa contactezi medicul dermatolog si/sau un specialist cosmetolog, pentru a-ti raspunde la toate intrebarile suplimentare.

Sursa foto: Shutterstock 

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *