Oamenii toxici – de ce nu poti convietui cu ei?

Oamenii toxici…toti am avut de-a face cu ei si parca nu mai vrem. De ce? Pentru ca sunt acele persoane care tot timpul cred ca au dreptate si parca te conving si pe tine.

Tot timpul ei sunt mai buni ca restul si vor sa iti arate si tie cu orice pret. Suna cunoscut? Eterne victime, aceste persoane sunt mereu suparate si vor sa arate cu tot pretul ca au motive. Ei bine, da, oamenii toxici sunt in jurul nostru. Si nu exista decat 2 variante. Sa-i ajuti sa se „vindece” sau sa pleci din preajma lor.

Tu ce alegi?

Oamenii toxici – ce trebuie sa intelegi?

Ca este aproape o afectiune si vine de la o lipsa a iubirii de sine. Aceste persoane au mereu senzatia ca au dreptate, te confrunta si nici macar nu-si cer scuze. Nu pot admite ca au gresit si fac tot posibilul sa accepti si tu acest lucru.

De cele mai multe ori, isi cer scuze din complezenta. Si nici macar nu dau 2 bani pe acestea. Esti gata sa afi mai multe despre oamenii toxici?

Vor gasi mereu o scuza sau o justificare pentru comportamentul lor. Asa ca mare atentie, pentru ca pot fi si buni manipulatori! Mereu se victimizeaza, dupa care dau vina pe altii…Nu suporta sa-si asume responsabilitatea pentru nimic. Pentru ca nu cred ca pot gresi vreodata, nu isi cer iertare, orice ar fi.

Dar daca ai ajuns aici, stii despre ce vorbim deja. Nu ii lasa sa te influenteze si arata-le ca gresesc. In mod repetat, pentru ca sigur vei trage un semnal de alarma, in acest mod. Nu trebuie sa tolerezi astfel de lucruri, in special cand vorbim despre partenerul de viata. Arata-le binele cu orice pret si ajuta-i sa depaseasca traumele. Desigur ca si un psiholog ii poate ajuta mai mult pe acestia.

Oamenii toxici – te pot tine prizonier!

Nu vor reflecta asupra a ceea ce nu a mers. Asa ca pregateste-te sa fii vinovata pentru orice, pentru ca, nu-i asa, ei au mereu dreptate. Nu este usor de convietuit cu astfel de oameni si mereu va fi cate o problema. Tocmai de aceea, daca ii iubesti cu adevarat, ai face bine sa le zici adevarul. Nu uita ca  acestia se pot pricepe la manipulari si mereu vor arunca vina pe altcineva.

De asemenea, acestia trebuie sa inteleaga ca NU doar realizarile proprii sunt impresionante, ci si ale celorlalti. Asa ca fii ferma si nu te lasa impresionata prea usor de acesti oameni.

Daca nu ai multa rabdare si intelegere, tine la distanta acesti oameni. Pentru ca de fiecare data vor fi probleme si neplaceri, de asta poti fi sigura. Tine minte ca oamenii nu pot fi schimbati asa de usor, asa ca nu te mai chinui.

Accepta-i cum sunt, iar daca vor si ei sa se schimbe ajuta-i, dar nu cu forta.

Oamenii negativisti – cum sa procedam?

  1. Detasare. Totala, daca este posibil. Este greu sa combati astfel de persoane, asa ca mai bine ai face sa le asculti punctul de vedere, dar fara sa te aprinzi. Stim, poate fi dificil, dar iti dai seama ca nu merita sa te lupti cu morile de vant. De cele mai multe ori, acesti oameni nu accepta alte pareri si vei sfarsi prin a te enerva.

Ca sa intelegi, psihologii declara ca negativistii se hranesc prin certuri si nevoia lor permanenta de a se contrazice. Poti sa ii asculti, sa incerci sa spui ceva, iar daca vezi ca nu merge, nu iti mai bate capul…vezi mai multe despre oamenii negativisti aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *