Uleiuri antirid. Care sunt cele care chiar functioneaza?

Stii doar ca exista uleiuri antirid care functioneaza mai bine ca produsele profesionale de multe ori, dar care sunt acelea care duc la cele mai multe rezultate?

In timp, organismul incepe sa produca mai putin ulei la nivelul pielii, asa ca aceasta isi va pierde din elasticitate, incep sa apara riduri, linii fine, pete etc. Pentru a mentine un nivel optim de ulei ar trebui sa ai grija sa inlocuiesti acest „produs” propriu cu unul din exterior.

Aici intervin acele uleiuri antirid despre care tot auzi vorbindu-se. Acestea vor mentine un nivel optim de hidratare la nivelul tenului, odata ce vei incepe sa le folosesti.

Multe dintre aceste uleiuri au proprietati anti-aging remarcabile, pe langa faptul ca pot inlocui cu succes cremele hidratante.

Uleiuri antirid – care sunt cele mai eficiente?

In opinia specialistilor care au testat aceste uleiuri antirid, exista cateva care se remarca, iar astazi le vom descoperi impreuna. Despre unele sigur ai mai auzit, iar altele sunt cunoscute inca din timpuri stravechi.

Uleiuri care previn cu succes procesul de imbatranire:

  1. Uleiul de cocos. Am mai discutat despre acesta, dar merita reluat subiectul. Este foarte eficient, previne imbatranirea si ridurile si are rol de crema solara. Adica previne radiatiile si arsurile solare. Nu uita ca seara sa masezi tenul cu putin ulei de cocos, din cand in cand.
  2. Uleiul de masline. Alt „titan” super cunoscut pentru proprietatile sale remarcabile, atat intern cat si extern. Bogat in minerale, acizi grasi si vitaminele A si E, te poate feri de radicalii liberi si efectele acestora. Incalzeste-l un pic si maseaza pielea pret de 5-10 minute in fiecare zi, dupa dus. Nu doar tenul ci intregul corp, te vei bucura ca ai luat aceasta decizie. Este un dintre acele uleiuri antirid care functioneaza mai bine decat sperai. Pielea va fi catifelata, moale si fina.

PONT: sterge-te foarte putin cu prosopul inainte de a aplica uleiul pe corp, se absoarbe mai bine daca e pielea usor umeda.

3. Uleiul de jojoba. Previne procesul de imbatranire, fiind bogat in vitamina C si E. Maseaza-l bine inainte de a intra in piele, te va feri si de efectul de „ten uscat”, intalnit in special iarna.

Uleiuri antirid – cel de migdale este in top

  1. Uleiul de argan. Alt aliat de nadejde in lupta cu ridurile, fiind extras din anumiti copaci care cresc doar in Maroc. Reduce cu succes ridurile de expresie, petele, etc. Bogat in vitaminele E si A, il poti folosi chiar inainte de a merge la culcare.
  2. Uleiul de migdale. Reduce ridurile si previne aparitia timpurie a acestora. Are in compozitie vitamina K si E, asa ca, daca vei masa bine tenul, vei remarca rezultate minunate, in scurt timp. Daca vei insista sa aplici si sub ochi, vei vedea ca cearcanele vor fi atenuate.
  3. Uleiul de Neem. Antibacterian, antiviral, antioxidant, antifungic si antimicrobian. Are si rolul de a da pielii elasticitatea si aspectul fin. Vitamina E, care se regaseste din belsug in acest ulei, va reduce petele cauzate de varsta. Se va pune putin, o lingura, intr-un recipient cu ulei de cocos sau de masline incalzit in prealabil. Se va amesteca bine si se va aplica inainte de culcare. Lasa-l sa actioneze cel putin 10 minute inainte de a te duce la culcare.
  4. Uleiul de lavanda. Este adaugat deseori in produsele cosmetice, fiind unul dintre acele uleiuri antirid foarte apreciate. Previne ridurile, dar si acneea! Pune 5-6 picaturi intr-o lingura de aloe vera fel, amesteca bine si aplica pe ten, masand incet. Lasa-l sa actioneze pret de 10 minute si clateste bine cu apa rece.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai eficiente uleiuri antirid. Testeaza-le pe cele care consideri ca ti se potrivesc. Inainte de a le folosi, pune putin pe piele pentru a vedea daca nu ai alergie la acestea.

Nu uita sa folosesti produse ecologice, cumparate de la magazinele de specialitate!

4.72/5 (25)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *