Proceduri de self-care in care merita sa invesetesti

Cu precadere in perioda sezonului de vara, avem tendinta sa ne ingrijim mai mult de tot ceea ce inseamna aspect fizic si echilibru sufletesc. Daca pentru cel din urma fiecare persoana are propriile ritualuri, extrem de personale, pentru aspectul fizic, exista solutii comune ce pot fi alese in functie de nevoi. Cand vorbim de astfel de proceduri, unele se pot face si acasă, cu diverse ingrediente la indemana, dar si la salon, tocmai datorita produselor profesionale folosite. Oricare ar fi alegerea, din cand in cand, este indicat sa ne lasam pe mana specialistilor pentru rezultate clare, dar si pentru un plus de relaxare. Iata in ce proceduri sa investesti pentru a te simti excelent in fiecare zi. 

Tratamente faciale

Atunci cand vorbim de o serie de imperfectiuni ale tenului pe care le dorim corectate, cea mai populara abordare este sa aplici o masca de fata. Aceasta contribuie la hidratare, la eliminarea liniilor fine sau la estomparea ridurilor, dar ajuta si atunci cand vine vorba de pori dilatati sau puncte negre. Daca suntem adeptele procedurilor noninvazive, avem la dispozitie si aparate cu ultrasunete, lotiuni sau tratamente care, pe parcursul mai multor sedinte, isi fac din plin treaba. Rezultatele obtinute astfel se intretin usor, cu o rutina clara de hidratare, curatare si corectare.

Masaj de relaxare

Evident ca, de aici, derivă o mulțime de variante, unele chiar exotice si surprinzatoare. Pentru ca zilnic alergam dintr-o parte in alta si, probabil, dupa jobul propriu-zis, mai urmeaza si jobul de acasa, este destul de greu sa ne luam si cate o zi libera, dar, in acelasi timp, este extrem de necesar. Detensionarea anumitor parti incordate si presiunea pusa pe anumite puncte contribuie la o postura mai buna, dar si la o stare generala complet modificata in bine. Se pot folosi uleiuri aromate sau mirosuri speciale care sa accentueze efectele pozitive, astfel ca pana si somnul se schimba, ca sa nu mai vorbim de puterea de concentrare sau brusca disparitie a clasicelor migrene. 

Remodelare corporala

Un summer-body in fiecare zi se construieste cu multa atentie la alimentatie (chiar daca nu intr-un mod restrictiv), dar si cu ajutor din exterior. Vergeturile, celulita sau grasimea din locuri vizibile se pot corecta si printr-o serie de proceduri estetice de remodelare. Acestea pornesc de la deja celebrele bete de bambus pentru drenaj limfatic si ajung pana la aparate specializate, cu ultraviolete sau ultrasunete, in combinatie cu substante care sa activeze procedurile de ardere ale organismului. Desigur, un astfel de demers trebuie ales in cunostinta de cauza alaturi de specialistii in remodelare corporala. 

Sauna & Spa

La aceeasi categorie de relaxare intra, fara indoiala, si o mica escapada la cel mai apropiat centru Spa. Sauna este, de cele mai multe ori, accesibila pe tot parcursul zilei, poate fi umeda sau uscata, si daca nu vrei sa o imbini cu un masaj, cel mai probabil, ai posibilitatea sa te relaxezi intr-o baie turceasca sau intr-o sauna amenajata cu roci naturale. Exista si conceptul de camere cu verdeata sau camere cu zapada unde poti medita fara griji, ascultand sunete din natura. De aemenea, dupa ce ai incheiat intreaga incursiune, te poti rasfata intr-un dus emotional cu lumini relaxante incorporate si cu sunete pentru o atmosfera zen.

Schimbare de look

In cazul in care nu esti reticenta la schimbari, cel mai probabil, o solutie excelenta pentru a scapa de monotonia din fiecare zi este o schimbare de look. De cele mai multe ori, parul este cel luat in considerare atunci cand vorbim de o astfel de transformare. Este important ca o alta culoare si tunsoare a parului sa se potriveasca si cu tenul tau, dar si cu forma fetei, in asa fel incat sa te avantajeze mai mult. 

Poate te gandesti la epilat, la bronz, la diferite accesorii, precum extensii de par sau de gene. Cele mai bune alegeri sunt cele care ti se potrivesc si nu ies in evidenta intr-un mod neplacut. Uneori, ceea ce ne face sa ne simtim bine este mai important decat ceea ce este la moda, mai ales atunci cand nu rezonam cu respectivul trend. Investeste in obiceiuri sanatoase care sa faca bine si la aspect, si la echilibrul sufletesc si vei observa ca totul se va transforma intr-o rutina sanatoasa. A avea grija de tine a fost si va ramane in trend, indiferent de moda si de anotimp. 

Sursa Foto: Shutterstock

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *