Ce sa mananci daca esti constipata

Daca si tu te intrebai ce sa mananci daca esti constipata, astazi dorim sa venim in ajutorul tau. Stim ca este o problema sensibila si probabil ca nu vrei sa povestesti tuturor ceea ce ti se intampla.

Tocmai de aceea ne gandeam sa-ti sugeram cateva alimente care te scapa de constipatie. Evident ca atunci cand nu consumi lichide, leguminoase sau fructe risti sa suferi din pricina acestei probleme de sanatate.

Asadar, ce sa mananci cand esti constipata? Poate ca vei ramane surprinsa sa afli ca exista doar cateva alimente care te pot ajuta. Iar in acest mod nu va trebui sa te mai chinui, sa iei suplimente, etc.

Ca idee, tine minte ca este vital sa mananci variat, sanatos si trebuie sa eviti semipreparatele, pe cat posibil. Nu uita ca fibrele sunt esentiale pentru o digestie si un tranzit intestinal optim.

Esti constipata? Iata ce poti sa mananci

Linte. Abunda in fibre, ceea ce nu poate sa fie decat o veste buna. In special ca este gustoasa si hranitoare, se gateste rapid si este, de regula, pe placul tuturor. Tine minte ca 100 grame de linte fiarta are in jur de 8 grame de fibre, ceea ce reprezinta un raport excelent al acestora.

Consumul de linte duce la sporirea acidului butiric din organism. Acesta este recunoscut pentru faptul ca sustine sanatatea colonului si regleaza tranzitul intestinal.

O supa crema de linte sau o tocana va fi pe placul tau, mai mult ca sigur. Iti lasam cateva retete cu linte >>>

Ce sa mananci daca esti constipata? Cartofi dulci. Pentru a oferi organismului tau un plus de minerale si vitamine, cartofii dulci sunt, de departe, una dintre cele mai bune alegeri. Un cartof dulce are, in medie, in jur de 4 grame de fibre. Acestia contin fibre insolubile, precum pectina si celuloza, care ajuta mult in reglarea tranzitului si a digestiei.

Prepara cartofi dulci la cuptor sau piure, poti inlocui cartofii obisnuiti, in special daca iti place varianta dulce!

Ce sa mananci daca esti constipata – smochine si chefir

Nu neaparat impreuna, dar tine cont de aceste alimente minunate pentru echilibrarea digestiei. Smochinele sunt o sursa excelenta de fibre, avand in jur de 8 grame de fibre la suta de grame.

Beneficiile smochinelor – de ce sa le consumi? Contin multe vitamine si minerale. Este vorba despre vitaminele A, E si K, calciu, fier, cupru, magneziu. Au un numar ridicat de calorii, aproximativ 250 la suta de grame, asa ca este bine sa nu exagerezi.

Chefirul este alt aliment perfect pentru cei care se lupta cu constipatia. Fiind bogat in probiotice, te va ajuta sa sustii o digestie eficienta, asa ca alege sa-l consumi mai des. In special dimineata, mai ales ca avand o structura lejera merge de minune.

Fasolea este de asemenea bogata in fibre si te poate ajuta sa scapi de constipatie. Iti recomandam sa o adaugi in salate, orezuri sau paste. Da, ai citit bine, se asorteaza de minune cu o salata rece de paste. Poti adauga si cateva condimente, o rosie sau un ardei capia. Vei obtine un preparat delicios si usor de preparat.

Perele pot ajuta datorita continutului de sorbitol, un element care ajuta in digestie si in special la mentinerea unui tranzit intestinal eficient.

Din aceleasi motive adauga seminte de in preparatele tale, sustin intens digestia. Poti sa le pui in cereale, smoothie-uri si chiar iaurturi sau salate. Nu le omite, in special ca sunt atat de usor de introdus in dieta curenta.

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *