Supa de slabit cu linte, mere si…cartofi dulci

Da, exista o supa de slabit care te va impresiona cu siguranta, in contextul in care face furori si nu putine sunt femeile care au incercat aceasta maniera de a slabi.

Despre supa crema de linte am mai dicutat, iar faptul ca nici macar nu trebuie sa pierzi aromele de dragul slabitului, este si mai bine. Pentru ca aceasta leguminoasa ajuta in procesul de slabire, ti-o recomandam cu placere. Supa de linte pe care urmeaza sa o prezentam astazi este cu totul speciala, asa cum urmeaza sa vezi.

Nu de alta, dar nu ne referim la reteta clasica. Vom imbunatati supa cu cateva elemente la care nu te-ai fi asteptat. Merele, morcovii, lintea si cartofii dulci fac casa buna impreuna, asa cum urmeaza sa descoperi astazi.

Si faptul ca pot sustine procesul de slabire nu face decat sa te incante si mai mult. Dar ce sa mai pierdem vremea?! Haide sa iti prezentam reteta.

Supa de slabit cu linte

Aceste alimente combinate nu fac decat sa accentueze proprietatile lor, in special atunci cand vine vorba despre eliminarea kilogramelor in plus.

Haide sa le luam pe fiecare in parte, pentru a intelege de ce supa de slabit despre care vorbim este un „hit”:

Merele – aceste fructe rosii sunt sarace in calorii si sodiu si contin minerale, vitamine si fibre! Asa ca te pot ajuta sa slabesti si poti varia retetele dupa bunul plac. Alimentele sarace in sodiu previn retinerea apei, in timp ce fibrele te ajuta sa ai o senzatie de satietate un timp mai indelungat. Vitaminele iti vor da un plus de vitalitate si energie.

Morcovii – aproape ca nu au calorii, fiind foarte saraci in grasimi, dar bogati in fibre si apa. Asa ca poti consuma dupa bunul plac, te vor ajuta sa scapi cu succes de senzatia de foame.

Lintea – saraca in calorii si fara grasimi, de asemenea. Contine vitamine, fibre, minerale si proteine, fiind o optiune excelenta pentru dieta.

Cartofii dulci – Au rolul de a creste nivelul de adiponectina din corp, acesta fiind un hormon care regleaza zaharul in sange. Cartofii dulci au indice glicemic scazut, ceea ce inseamna ca previn cresterile bruste ale glicemiei, in special dupa masa. Vor da o savoare speciala atunci cand ii vei folosi in supa de slabit despre care vorbim.

Supa de slabit cu linte – reteta:

Ingrediente

  • 2 cartofi dulci mari, curatati si taiati
  • 3 morcovi mari, curatati si taiati
  • 1 mare curatat si taiat
  • 1/2 cana de linte rosie
  • 1/4 cana de unt natural sau ghee
  • o ceapa, taiata si tocata
  • 1/2 lingurita de ghimbir proaspat
  • 1/2 lingurita de piper
  • 1/2 lingurita de chili
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 4 cani de supa de legume ( preparata in prealabil, prin fierberea unui morcov, un cartof si o ceapa, poti folosi legumele ramase la altceva)
  • o lingurita de sare de mare
  • iaurt ( optional)

Mod de preparare

Intr-o oala mare, incepe sa topesti untul. Acum pune marul, morcovul, ceapa si cartoful dulce. Gateste-le pentru 10 minute, pana cand ceapa devine aurie. Pune turmericul, chilli, piper, ghimbir, supa de legume si lintea. Lasa-le la fiert si cand sunt gata, mai lasa-le in oala inca 30 de minute, dar stinge focul. Supa de slabit cu linte va avea o textura fina, in acest fel.

Pune toate ingredientele in blender si amesteca-le pana cand obtii o pasta omogena. Dupa ce ai terminat, pune pasta obtinuta in oala din nou si las-o la foc mediu inca 10 minute. Mai pune apa, daca ti se pare prea groasa compozitia.

Dupa aceea poti servi alaturi de iaurt grecesc, vei vedea ca este o bunatate de supa. Asa ca nu vei mai avea chef de felul doi!

4.75/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *