Alimentatia cauzeaza cancerul. Iata in ce conditii

Ca alimentatia cauzeaza cancerul este un fapt, dar intrebarea care ar trebui sa rasune in mintea tuturor este legata de ce ar trebui sa mancam ca sa ne ferim.

Dupa cum stii, cancerul este catalogat deja ca fiind boala secolului si nici nu este de mirare, avand in vedere ca 1 din 5 oameni din lumea moderna este predispus maladiei. Ce o declanseaza? De ce nimeni nu gaseste leacul? Ce legatura are mancarea in toata aceasta disputa? Despre toate acestea vom discuta astazi.

Un studiu canadian recent arata ca maladia este declansata de stilul de viata, asa ca putem spune intr-o masura ca alimentatia cauzeaza cancerul. Agitatia, stresul, lipsa timpului liber, toate acestea duc la niste consecinte teribile.

Din pacate, majoritatea medicilor nu stiu de ce boala este declansata si nu prea inteleg mecanismul care este la baza acestei maladii.

Alimentatia cauzeaza cancerul – iar vestile nu sunt deloc imbucuratoare!

Statiscile arata ca rata cancerului este in crestere, iar in 2020 s-ar putea ajunge ca 1 din 2 femei sa fie predispusa cancerului. Nici barbatii nu stau mai bine la acest capitol, se pare ca unul din 3 ar putea face cancer de asemenea, in viitor.

Cancerul a devenit atat de comun, incat trebuie neaparat gasita o solutie pentru a stopa aceasta „epidemie”. Iar tratamentele de moment, cum ar fi chimioterapia nu fac decat sa inrautateasca situatia, de multe ori. Acestea pot face ca boala sa se extinda si chiar sa se inrautateasca. Pot aparea noi tumori, iar substantele folosite slabesc sistemul imunitar, arata cercetarile in domeniu.

Inca este un mister, dar faptul ca alimentatia cauzeaza cancerul, alaturi de un mod de viata defectuos, este un adevar stiut de multi.

Chiar daca inca aceste studii nu sunt acceptate total, un lucru este clar: un mod de viata sanatos scade dramatic sansele de a face aceasta boala. Un studiu publicat in Canada aratat ca acele cancere relationate cu un mod de viata neglijent sunt foarte numeroase. Studiul a arata ca in jur de 41% dintre cancere sunt cauzate de modul de viata.

Alimentatia cauzeaza cancerul – ce a dezvaluit studiul canadian

In comunicatul lansat de cercetatorii canadieni au fost precizate cauzele care pot duce la cancer:

  • fumat (atat pasiv cat si activ)
  • obezitate
  • afectiuni psihice
  • dieta ( un consum scazut de fructe si legume, fibre, prea multa carne rosie, sare consumate)
  • infectii (hepatita B)
  • poluare
  • radiatii

Toti acesti factori contribuie si desigur ca nu-i putem controla pe toti, dar ar fi bine sa-i avem in vedere macar pe aceia care sunt controlabili. Asadar, putem de exemplu sa evitam mancarea care cauzeaza cancerul. Daca mai mergi si in natura periodic, nu fumezi, mentii o greutate optima si esti cat se poate de optimista, s-ar putea sa eviti cu succes cancerul.

Studiul a mai aratat ca dintre acele 41% de cazuri de cancer care ar putea fi evitate, 15% sunt cauzate de tutun. Dupa aceea, 7 si respectiv 4% sunt cauzate de obezitate si o dieta necorespunzatoare, precum si de sedentarism.

Alimentatia cauzeaza cancerul, alaturi de tutun, un mod de viata deficitar si stres! Asa ca nu mai spune ca aceasta boala nu poate fi prevenita. Daca vei renunta la vicii, vei face miscare si vei manca din abundenta fructe si legume proaspete, vei schimba paradigma.

Nu uita sa ai grija de psihicul tau, mergi la yoga sau orice alta activitate care te elibereaza de stres, esti pe drumul cel bun!

Dieta anti-cancer si alimentele care te protejeaza

  1. Rosiile

S-ar pare ca rosiile contin o substanta activa care poate proteja organismul de cancer. Mai exact, rosiile contin un antioxidant care protejeaza ADN-ul de cancer. Predispozitia la cancer se poate transmite genetic, de la parinti la copii, astfel ca unii sunt mai predispusi decat altii. Rosiile ajuta la prevenirea cancerului de prostata, in mod deosebit…mai multe despre dieta anti-cancer aici >>>

4.75/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *