Alimentele care te protejeaza impotriva cancerului

“Suntem ceea ce mancam”, auzim deseori spunandu-se. Este adevarat ca alimentele au o valoare nutritionala care hraneste celulele organismului. Sanatatea organelor depinde in mod direct de alimentatia noastra si de stilul de viata pe care il ducem. Toate alimentele sunt benefice intr-un fel sau altul, iar o dieta echilibrata este cheia traiului sanatos si indelungat. Cateva alimente insa, te protejeaza impotriva cancerului mai bine decat altele.

Dieta anti-cancer si alimentele care te protejeaza

1. Rosiile

S-ar pare ca rosiile contin o substanta activa care poate proteja organismul de cancer. Mai exact, rosiile contin un antioxidant care protejeaza ADN-ul de cancer. Predispozitia la cancer se poate transmite genetic, de la parinti la copii, astfel ca unii sunt mai predispusi decat altii. Rosiile ajuta la prevenirea cancerului de prostata, in mod deosebit.

Sfat: consuma suc de rosii, deoarece in acest fel antioxidantul este mai usor absorbit in organism.

2. Cereale integrale

Cerealele integrale sunt bogate in fibre. Fibrele ajuta la o mai buna digestie, fapt pentru care te protejeaza impotriva cancerului de colon. Pe langa fibre, cerealele sunt bogate in nutrienti si antioxidanti.
Aproape jumatate de milion de pacienti din SUA, au declarat ca o dieta bogata in cereale integrale le-au scazut riscul de cancer colono-rectal. Pentru a beneficia de atributiile cerealelor, consuma: paine integrala, paste, orez brun si ovaz.

3. Usturoiul

Usturoiul este ingredientul cel mai folosit pentru combaterea diverselor infectii dar si pentru prevenirea lor. Datorita valorii sale nutritionale, el este excelent pentru prevenirea tumorilor canceroase.
Ingredienele care se gasesc in usturoi, ajuta la prevenirea formarii si a raspandirii diverselor forme de cancer. Studiile sustin ca aceia care consuma usturoi zilnic, sunt mai protejati impotriva cancerului de esofag, laringeal, colon si stomac.

Sfat: pentru a ajuta organismul sa lupte impotriva celulelor cancerous, mananca un catel de usturoi pe zi.

4. Zmeura, afine, ruzinci, mure si alte fructe de padure

Zmeura, afinele si alte fructe de padure sunt o gustare excelenta si pot fi consumate fara restrictii dietetice. In plus, acestea te pot ajuta sa iti mentii sanatatea, prevenind aparitia tumorilor canceroase.
Ele iti dau energie si te vitaminizeaza, protejandu-te de raceli. O idee excelenta este aceea de a adauga fructe in iaurtul sau cerealele de dimineata.

5. Varza, brocolli, conopida

Legumele, in mod deosebit varza, brocolli si conopida au avantajul de a lupta impotriva dezvoltarii celulelor nesanatoase. Prin continutul lor, acestea previn formarea radicalilor liberi care iti pot afecta ADN-ul.

6. Ceaiul verde

Ceaiul verde are abilitatea de a preveni formarea radicalilor liberi care afecteaza sanatatea celulelor. Studiile medicale realizate in domeniu, confirma faptul ca exista o stransa legatura intre consumul de ceai verde si prevenirea formarii celulelor canceroase.

7. Curcumina

Curcumina este un ingredient care este tipic bucatariei indiene. Disponibila si in tara noastra, curcumina poate preveni raspandirea cancerului si poate contribui la micsorarea dimensiunilor tumorilor.

8. Legumele verzi

Legumele verzi precum spanacul si salata verde contin antioxidanti puternici precum beta-carotena si luteina. Cel mai bine consumate crude, legumele verzi au capacitatea de a omori celulele canceroase. Testele de laborator arata ca acestea sunt capabile sa lupte impotriva cancerului, daca sunt consumate zilnic.

4.83/5 (18)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *