Medicamentele si cafeaua. Ce spune un studiu recent?

Medicamentele si cafeaua…nu fac mereu casa buna impreuna! Asa ca in cele ce urmeaza o sa-ti prezentam cateva situatii in care nu ar fi bine sa le amesteci pe cele 2. Bineinteles, se va tine cont de tipul de medicament ingerat, afectiune, etc.

Este important de retinut ca aceasta bautura poate avea efecte secundare odata consumata in acest mod. Un studiu care a fost concretizat in 2020 in Etiopia, a aratat ca medicamentele si cafeaua nu ar trebui asociate. Pot afecta absortia, metabolismul si starea de echilibru a organismului.

Americanii care au studiat la randul lor acest fenomen au ajuns la aceeasi concluzie. Pot aparea complicatii in cazul celor care consuma cafea in mod regulat, daca iau si diverse medicamente. Cele din urma s-ar putea sa nu aiba efectele scontate, daca sunt administrate in acest mod.

Haide sa descoperim mai multe impreuna.

Medicamentele si cafeaua – tratament pentru tiroida sau osteoporoza?

Vrem sa-ti precizam ca, atat timp cat iei medicamente pentru tiroida, sunt cateva reguli de respectat. Este recomandat sa iei aceste medicamente pe stomacul gol si sa nu mananci apoi cel putin 30 de minute. In acest mod organismul tau va putea absorbi medicamentul complet.

Pastilele pentru osteoporoza pot sa nu functioneze conform asteptarilor, daca bei cafea. De fapt, aceasta bautura influenteaza nivelul calciului din organism. Daca suferi din pricina acestei afectiuni ar fi bine sa nu o consumi deloc, spun specialistii. Poti sa bei din cand in cand cate o cafea, in rest te poti bucura de un ceai verde sau rosu.

Medicamente pentru inima. Nu sunt indicate nici in aceasta situatie, asa cum probabil intuiai deja. Cei care sufera din pricina bolilor cardiovasculare nu ar trebui sa consume bauturi pe baza de cofeina, nefiind recomandate in aceasta situatie.

Medicamentele si cafeaua – tensiune arteriala marita?

Poate ca in aceasta situatie era, de asemenea, usor de intuit. Oricum ar sta lucrurile, vorbeste cu un medic pentru a sti ce demersuri sa urmezi atunci cand ai o problema de sanatate. De asemenea, tine minte ca hipertensiunea arteriala poate fi controlata si din dieta alimentara. Iar un doctor priceput te poate ajuta in acest sens.

Nu uita ca medicamentele pentru aceasta afectiune pot conduce la efecte diuretice severe, asa ca nu combina cafeaua cu astfel de pastile.

Nici atunci cand esti racita nu este in regula sa bei cafea si sa iei medicamente pentru aceasta afectiune. S-ar putea sa devii mai agitata, avand in vedere ca multe astfel de medicamente contin stimulenti, la randul lor. Asa ca gandeste-te de 2 ori inainte, mai bine savureaza un ceai fierbinte.

Medicamente din natura – banane, cirese sau rosii

Daca vrei sa incepi ziua cu dreptul, un bol cu cereale integrale sau 2 banane pot fi cea mai buna alegere. De ce banane? Pentru ca sunt bogate in proteine, potasiu, antioxidanti.

Asa ca iti vor conferi energia de care ai nevoie, pentru cel putin 2 ore. Daca mai adaugi si o mana de migdale si cateva capsune, vei avea parte de un mic dejun ideal. Ciresele isi vor face aparitia, asa ca nu trebuie sa le ratam…mai multe medicamente din natura >>>

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *