Schimbarea climatica. In aceste moduri o prevenim

Despre schimbarea climatica cu siguranta ai auzit vorbindu-se si nu mai este niciun secret pentru nimeni ca se petrece sub ochii nostri. Incalzirea globala, ca despre aceasta vorbim, se petrece de multi ani incoace, iar factorul uman are ceva de spus in aceasta privinta.

Din pacate, ceva negativ…Avand in vedere ca activitatile savarsite de om pot duce la adevarate dezastre meteorologice, ar fi bine sa intelegem mai multe despre acest fenomen. Poluarea, radiatiile, consumul excesiv de curent, consumerismul, etc. Toate sunt consecintele nefaste care duc la schimbarea climatica.

In fiecare an devine tot mai cald, ceea ce poate conduce la o crestere permanenta a temperaturii pe termen lung. Unii specialisti declara ca Planeta ar putea deveni arida, in cateva sute de ani sau chiar mai repede. Este clar ca nu suntem pe drumul cel bun, asa ca ar fi momentul ideal sa incepem sa avem mai multa grija, chiar din acest moment.

Schimbarea climatica – ce putem face pentru a o preveni?

Mergi mai mult pe jos. Stim ca probabil ai mai auzit acest lucru si nu este tocmai o noutate, dar insistam asupra lui. Atunci cand lasam masina personala acasa, mergem mai mult pe jos sau luam un mijloc de transport in comun, contribuim in mod pozitiv la sustinerea planetei Terra.

De asemenea, evitam sedentarismul, unul dintre cei mai periculosi factori care pot duce la devastarea sanatatii. Miscarea este vitala atat pentru noi cat si pentru viitorul omenirii. Asa ca nu este nici pe departe ceva de neglijat.

Mai multe despre sedentarism aici >>>

Consuma mai putin curent electric folosind becurile economice LED. Schimba toate becurile din casa si bucura-te de aceeasi lumina, dar in mod sustenabil. De asemenea, nu uita sa eviti sa cumperi ambalaje si sticle de plastic, foloseste propria punga de cumparaturi reciclabila si cumpara alimente de la mici producatori autohtoni.

Schimbarea climatica – cumpara mai putin

Consumerismul este unul dintre factorii care stau la baza societatii in care traim. Din pacate, cumparaturile in exces nu sunt deloc o idee buna, pe termen lung. Cumparam prea multa mancare, prea multe haine si prea multe electronice. In acest mod nu facem altceva decat sa grabim sfarsitul vietii pe Pamant, asa cum o stim noi.

Cumpara atat cat ai nevoie, nu uita ca second hand-urile pot fi adevarate comori pentru haine si nu numai. Foloseste caserole reutilizabile pentru mancare, recipiente din sticla pentru bauturi si nu uita sa usuci rufele in mod natural.

Doar cateva dintre ideile care sustin Pamantul si bunastarea acestuia. Si nu te gandi ca aceste mici schimbari sunt inutile, ba chiar din contra, sunt demne de apreciat avand in vedere ca pot face diferenta!

Cum sa economisesti bani inteligent? Iata despre ce este vorba

Invata sa fii mai disciplinata. Ziua de salariu nu trebuie sa fie un prilej de sarbatoare, adica nu iti vei cheltui toti banii pentru a cumpara haine, cosmetice si accesorii. Stim ca iti plac, dar asta nu inseamna ca trebuie sa cumperi lunar lucruri. Ai ramane surprinsa cat de placut poate fi sa cumperi mai rar. In acest fel chiar vei apuca sa porti toate lucrurile pe care le cumperi. De prea multe ori cumparam tot felul de inutilitati, asa ca ar fi cazul sa te opresti.

Desigur ca se aplica in toate situatiile. Poate tu cumperi plante prea des. Sau ustensile de bucatarie si mobila. Oricare ar fi dependenta ta, trebuie sa inveti sa te disciplinezi…mai multe despre economii >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *