Ce trebuie sa contina trusa medicala a familiei

Oricine are nevoie de o trusa medicala care asteapta rabdatoare in dulapul de baie sa fie solicitata. Fie ca esti adolescent, adult sau parinte, apar mereu situatii imprevizibile care te determina sa apelezi la trusa medicala. Noi iti spunem ce trebuie sa contina trusa medicala a familiei.

O taietura, o intepatura de insecte, o durere de cap, o rana infectata, o piele iritata…fiecare zi vine cu lotul sau de neplaceri din domeniul sanatatii, fie ca este vorba de partenerul de viata, de parinti sau de copii. Drept urmare, trebuie sa ne inarmam pentru a face fata cu brio acestor situatii neprevazute.

Ce trebuie sa contina trusa medicala a familiei?

Pentru pielea iritata, ranita, arsa, infectata: produse antiseptice, pansamente, anti intepaturi de tantari.

Pentru o piele sanatoasa: protectie solara, crema dupa soare, geluri pentru hidratare.

Pentru ochi: ser fiziologic, Claritine.

Pentru gura si dinti: apa de gura, ata dentara.

Pentru febra si dureri: aspirina, paracetamol, ibuprofen.

Trebuie sa stii ca toate aceste produse farmaceutice enumerate mai sus se pot gasi cu usurinta la o farmacie online. O astfel de farmacie este BiscuitPharma, la care poti gasi inclusiv produse pentru mamici si pitici precum mancare pentru copii.

Pentru gripa si raceala: exista numeroase medicamente pentru tratarea simptomelor de raceala si gripa precum Nurofen raceala si gripa, ParaSinus sau produse pentru desfundarea nasului.

Pentru probleme digestive: un antispasmodic pentru calmarea durerilor abdominale, un antiemetic impotriva greturilor si varsaturilor. In cazul in care ai copii, vei avea nevoie de saruri de rehidratare.

Materialul medical

Pe langa medicamente, unele unelte sunt in egala masura indispensabile intr-o trusa medicala a familiei. Printre ele se numara un termometru, o seringa, foarfece (pentru adulti si bebelusi), pansamente de diferite marimi, manusi, etc.

Pastreaza trusa medicala a familiei intr-un loc cunoscut de toti membrii familiei, intr-un spatiu racoros si uscat insa la care copiii mici sa nu aiba acces. Se poate tine spre exemplu intr-un dulap inalt din bucatarie, inchis. Continutul trusei se va verifica si se va reface periodic in cazul in care exista produse expirate.

Medicamentele expirate vor fi aruncate si bateriile consumate vor fi si ele inlocuite, penrru a putea acorda asa cum se cuvine primul ajutor in caz de nevoie.

In cazul in care mergi in vacanta cu familia, iata ce nu trebuie sa lipseasca din trusa medicala de vacanta:

– Un produs antiseptic pentru a preveni problemele legate de clor sau de soare;

– Crema solara impotriva razelor UV, pentru copii este necesar un factor de protectie de minim 50;

– Un produs impotriva muscaturilor de tantar;

– O crema pentru eritem fesier, pentru copii;

– O crema pentru tratarea eventualelor arsuri solare;

– Pansamente pentru tratarea eventualelor rani;

– Apa termala;

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *