Siropul de urzica – vindeca organismul si fortifica IMUNITATEA

Siropul de urzica este un vechi remediu pentru cei bolnavi, dar are si rol de preventie. Acum ca primavara a sosit si in curand urzicile se vor gasi peste tot, este momentul sa incerci.

Vrei sa fii ferita de bolile sezonului si sa ai un sistem imunitar mai puternic ca oricand? Atunci alege siropul de urzica, in special ca este natural. Si il poti pregati chiar tu, la tine acasa.

In ziua de astazi, pare ca am uitat de leacurile si remediile naturiste, atat de eficiente, in nenumarate situatii. Ce ar fi sa le aducem din nou in prim-plan?

Siropul de urzica – ce trebuie sa stii?

Ca poate fortifica organismul si te va ajuta enorm sa ai o imunitate mai puternica. Este super eficient si pentru cei anemici, dar si cei care sufera de anxietate sau stres. Cei care au o lipsa mare de fier ar trebui sa il consume mai des. Fierul creeaza anemia, iar aceste persoane devin mereu obosite si lipsite de vlaga.

Evident ca este necesar sa manance cat mai multe verzituri si alimente care contin fier. Dar siropul de urzici poate fi un adjuvant minunat in aceasta perioada.

Siropul de urzica te ajuta sa:

– diminuezi alergiile si simptomele asociate acestora

– sustii si purifici sangele

– previi bolile de inima si rinichi

– ajuti si previi diabetul

– sustii detoxifierea organismului

– scapi de reumatism sau/si sa atenuezi efectele acestuia

– previi artrita, bolile specifice plamanilor, afectiuni respiratorii

Iar acestea sunt doar cele mai cunoscute efecte ale siropului. Merita sa il faci, in special daca iti place sa te ingrijesti si in mod natural.

Siropul de urzica – cum se prepara?

Ai nevoie de:

– 50 de frunze de urzica tanara ( partea de sus a urzicii doar)

– 250 grame de miere ecologica

Mod de preparare

In primul rand, urzicile se vor toca foarte fin si se vor pune intr-un recipient din sticla. Se va pune si mierea peste si se va amesteca bine. ATENTIE! Pret de 30 de zile, se vor amesteca zilnic ingredientele. Dupa aceea, continutul se va filtra, asa ca vei „scurge” siropul si il vei lasa la rece, intr-o sticla de sticla.

Este suficient sa iei o lingura pe zi si vei vedea ca sistemul tau imunitar va deveni mai puternic ca oricand.

Dieta cu urzici: slabeste repede si sanatos

Urzicile abunda in vitamine precum : A, B, C, E, K si minerale: fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu. Toate acestea sunt minunate pentru organism si contin substante care iti taie pofta de mancare.

Ceea ce este minunat consta in faptul ca dieta cu urzici nu este una riguroasa, nu trebuie sa urmezi reguli exacte, pentru a slabi.

Este necesar doar sa introduci cat mai multe preparate bazate pe aceasta planta, pentru o luna de zile. Vei vedea rapid beneficiile fie ca optezi pentru supa de urzici, ceai de urzici sau mancarica de urzici…vezi dieta cu urzici aici >>>

5/5 (12)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *