Medicamente din natura – fructe si legume

Daca si tu vrei sa optezi pentru aceste medicamente din natura, este cea mai buna idee! Si nu o spunem noi, ci specialistii in sanatate de pretutindeni. O viata echilibrata incepe cu ceea ce mananci, asa ca asigura-te ca ii oferi organismului ceea ce ii este necesar.

Din fericire, aceste asa-zise medicamente din natura sunt super gustoase, hranitoare si cu siguranta le vei adora. In special odata ce vei incepe sa le consumi mai des.

Vorbim cu precadere despre fructe, aceste deserturi naturale care inca nu sunt apreciate la adevarata lor valoare. Cel putin nu in Romania.

Haide sa vedem care sunt acele fructe care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia zilnica.

Medicamente din natura – banane, cirese sau rosii

Daca vrei sa incepi ziua cu dreptul, un bol cu cereale integrale sau 2 banane pot fi cea mai buna alegere. De ce banane? Pentru ca sunt bogate in proteine, potasiu, antioxidanti.

Asa ca iti vor conferi energia de care ai nevoie, pentru cel putin 2 ore. Daca mai adaugi si o mana de migdale si cateva capsune, vei avea parte de un mic dejun ideal.

Ciresele isi vor face aparitia, asa ca nu trebuie sa le ratam. Sunt bogate in vitamina C si te vor ajuta sa ai o stare de spirit mai buna. Se pare ca ajuta la eliminarea stresului, asa ca nu ar fi rau sa le consumi mai des. Poti sa adormi si de la …cirese. Avand in vedere ca acestea au un continut ridicat de melatonina, nici nu este de mirare ca se produce acest efect.

Temperatura corpului scade, iar tu ai parte de un somn mai bun. Un alt studiu a aratat ca persoanele care au baut zilnic suc de cirese natural, au avut un somn mult mai profund. Asa ca beneficiile cireselor sunt multiple si neasteptate, dupa cum poti observa.

Rosiile te vor ajuta sa ai parte de un tonus mai bun, plus ca te vor tine departe de cancer, datorita antioxidantilor continuti.

Medicamente din natura. Nu uita de rodii!

Rodiile sunt acele fructe care pot fi considerate adevarate minuni. Asa ca nu uita sa le consumi mai des, poti opta si pentru suc de rodie.

Previn cu succes procesul de imbatranire. O veste buna pentru orice femeie care doreste sa aiba grija de ea. Asa cum am mentionat si la inceput, aceste fructe au foarte multi antioxidanti, asa ca ar putea incetini procesul de imbatranire, conform unui studiu in domeniu.

Regenereaza ficatul. Unul dintre cele mai importante organe din corp, asa ca are nevoie sa fie “curatat”, din cand in cand. Consuma alimente care promoveaza sanatatea ficatului tau, rodiile se numara printre acestea. Scapa de colesterolul rau. Daca vrei sa iti protejezi inima si sa tii sub control colesterolul, nu uita sa introduci acest fruct in dieta ta…mai multe despre rodii aici >>>

Castravetii sunt cele mai alcaline legume, asa ca ai nevoie sa fie prezenti in dieta zilnica. Castravetii sunt o sursa minunata de apa, asa ca inca un motiv pentru a-i consuma mai des. Daca vrei sa tii o cura de detoxifiere, castravetii nu ar trebui sa iti lipseasca din meniu. Daca ii vei consuma des vei putea scapa chiar si de pietrele la rinichi.

Contin vitaminele A, B ci C, asa ca este cazul sa iti iei portia zilnica de sanatate. SFAT: nu ii curata de coaja, se “ascund” multi nutrienti acolo

Afinele te vor ajuta sa ai o memorie mai buna, pepenele sustine curele de slabire, merele ajuta procesele digestive, iar struguri scad tensiunea arteriala.

Bucura-te de sezonul cald si consuma din abundenta fructe si legume.

4.59/5 (17)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *