Spirulina, un superaliment pentru mentinerea sanatatii

Spirulina a devenit din ce in ce mai apreciata in ultimii ani si nici nu este de mirare ca din ce in ce mai multi oameni au introdus-o in dieta lor.

In primul rand, sa ne lamurim putin. Ce este, de fapt, spirulina? Este o planta veche de mii de ani, face parte din familia algelor , iar ca aliment este extraordinar de benefica.

Are multe proteine sanatoase si ne poate ajuta, in special atunci cand avem nevoie de mai multa energie. Dar nu doar in aceste situatii.

De origina din Africa, spirulina a fost descoperita pentru prima oara in lacurile calde si a fost consumata de popoarele aborigene de mii de ani.

Stiati ca un om poate trai doar cu spirulina si apa? Ca sa iti dai seama cat de bogata este din punct de vedere nutritional.

Ce proprietati remarcabile are spirulina?

– contine o gramada de proteine calitative, de care organismul nostru are nevoie. De asemenea, poseda cei 8 aminoacizi esentiali si tine minte ca are mai multe proteine decat carnea de vita

– nutrienti de calitate superioara in compozitia spirulinei si o adevarata sursa de vitamine si minerale

– are rolul de a reduce colesterolul; de a proteja sistemul imunitar

– energizant si adjuvant in tratarea virozelor, racelilor si a bolilor ca pojarul, varsatul de vant, etc

Daca ai nevoie de un aliat impotriva bolilor cronice, spirulina este din nou raspunsul. Te va feri de bolile cardiovasculare, osteoporoza, cancer, diabet, artrita.

Spirulina este bogata in:

– betacaroten, care se va transforma in vitamina A, atunci cand va ajunge in corpul tau; va intari sistemul imunitar, imbunatateste sanatatea dintilor, oaselor, promoveaza sanatatea ochilor

– vitamina B12, foarte importanta in mentinerea sanatatii sistemului nervos, previne boli precum fibromialgia

– magneziu, fosfor, potasiu, seleniu, zinc, vitamina D, calciu, vitamina K, vitamina E, crom, iod

– nutrienti si antioxidanti, atat de importanti in mentinerea unui bun echilibru; combate inflamatiile si regleaza ph-ul corpului
– antioxidantii care incetinesc procesul de imbatranire

Spirulina ajuta in procesul de slabire?

Cu siguranta raspunsul este da, avand in vedere ca este o sursa excelenta de proteine si nutrienti. Asa ca, daca vei tine dieta si nu vei consuma prea multe alimente, ai grija sa iei suplimente cu spirulina.

Vei vedea rapid rezultatele,  acesta fiind si un extraordinar energizant.

4.43/5 (7)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *