Otetul din cidru de mere – beneficii neasteptate

Poate ca nu stiai, dar otetul din cidru de mere are nenumarate proprietati nebanuite, asa ca ar fi bine sa te familiarizezi cu acestea. Sanatatea este, fara doar si poate, pe primul loc, asa ca este indicat sa fii la curent si cu aceste remedii naturiste minunate.

Astazi vom discuta pe larg despre acest subiect si vei intelege de ce otetul din cidru de mere nu trebuie sa lipseasca din casa ta. A inceput sa fie din ce in ce mai popular in ultimii ani, in bucatariile de pretutindeni. Acesta se foloseste inca din timpuri stravechi pentru a preveni si vindeca multe afectiuni.

Vorbim despre tot felul de infectii: pietre la rinichi, tensiune ridicata, probleme ale stomacului si multe altele. Proprietatile acestui otet au devenit din ce in ce mai importante de-a lungul anilor. Asa se face ca si-a demonstrat eficacitatea de nenumarate ori.

Otetul din cidru de mere – un remediu care nu trebuie neglijat

Va reamintim ca acesta este, practic, un suc fermentat realizat din mere, care contine o serie de vitamine si minerale care pot face miracole pentru sanatate. Poate fi acel remediu care te va ajuta sa scapi de o afectiune mai veche, care persista.

Se pare ca era folosit ca medicament inca dinainte de Hristos, asa ca a fost utilizat chiar si de samuraii japonezi ca antiseptic, antibacterian si energizant. Hipocrate, parintele medicinei moderne folosea acest remediu pentru curatari si vindecari rapide.

Otetul din cidru de mere – beneficii de necontestat:

  • energie. Fara doar si poate ca te va energiza imediat avand in vedere ca este bogat in enzime si potasiu. Aminoacizii vor ajuta si la prevenirea acumularii de acid lactic, o adevarata „sursa” de potentare a starii de oboseala
  • scadere in greutate. Da, te va ajuta sa ai un apetit mai scazut, asa ca metabolismul tau va fi incurajat sa lucreze mai intens
  • detoxifiere. Otetul din cidru de mere ar putea avea un efect intens asupra detoxifierii ficatului si a circulatiei. De asemenea, pielea va arata mai bine si va fi sprijinita eliminarea toxinelor din corp
  • dureri stomacale. Avand proprietatile unui antibiotic si continand si pectina, acestea pot actiona ca un balsam pentru stomac. Daca-l vei consuma ar putea calma aceste dureri
  • purificarea sinusurilor. Daca ai un nas care se infunda mai mereu, cu siguranta ti-ai dori o solutie miraculoasa. Asa ca soarbe incet o cana cu apa amestecata cu otet. Va actiona ca un antibacterian si s-ar putea sa te elibereze de probleme. Incearca de 2 ori pe saptamana sa bei apa cu otet de mere, 2 lingurite de otet sunt suficiente
  • mancarimi. Daca ai anumite afectiuni ale pielii, care te fac sa ai mancarimi dese si enervante, incearca sa aplici putin otet in zona respectiva, face minuni, in cele mai multe cazuri

ATENTIE! Daca stii ca esti sensibila sau nu ai mai incercat remedii naturiste, ar fi bine sa ceri parerea unui medic specialist inainte de a apela la otetul din cidru de mere.

Otetul din cidru de mere – scade nivelul colesterolului?!

Un studiu recent a aratat ca o cantitate de otet din cidru ar putea duce chiar si la diminuarea colesterolului. Desigur, inca sunt realizate teste in acest sens, asa ca este doar o premisa. Ramane de vazut care va fi concluzia finala.

Un alt studiu a scos la lumina alt adevar: acest otet ar putea duce la scaderea glicemiei! Ceea ce ar constitui o veste minunata pentru diabetici. Cercetarea a testat mai multi subiecti, care au luat inainte de culcare 1-2 linguri de otet. Acestia s-au trezit dimineata cu un indice glicemic cu aproximativ 5% mai mic.

Asa ca ramane de vazut ce va aduce viitorul. Cert este ca tot mai multe remedii naturiste ies la iveala si ne readuc aminte ca nu este nevoie de medicamente chiar tot timpul!

4.83/5 (23)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *