Cum sa te motivezi sa faci sport?

Cum sa te motivezi sa faci sport poate fi o adevarata provocare, tocmai de aceea astazi ne-am hotarat sa raspundem la aceasta intrebare. Stim deja ca femeile prefera sa tina diete drastice, decat sa faca miscare. Cel putin unele dintre ele. Asa ca astazi avem ca scop explicarea activitatii sportive. In sensul ca vrem sa ai la dispozitie suficiente motive pentru a te apuca de miscare.

Indiferent ca te plimbi, faci yoga sau exercitii cardio, este clar ca acestea vor avea efecte pozitive asupra ta. Desigur ca nu este usor sa mentii un program exact, in special cand ai fost obisnuita cu sportul.

Cum sa te motivezi sa faci sport? Exista un singur mod real: acela de a intelege de ce este fundamental, atunci cand vorbim despre procesul de slabire.

Dar ar trebui sa gasesti o activitate fizica sustinuta care sa-ti faca placere. De exemplu dansul sau kickboxing, acestea ar putea fi 2 optiuni viabile.

Cum sa te motivezi sa faci sport – facand ceea ce iti place!

Nu este niciun secret ca exercitiile fizice iti fac bine, dar este mai greu sa gasesti motivatia de a face sport. Asa ca astazi iti oferim cateva sfaturi pentru a te motiva sa faci miscare:

Practica o activitate care-ti place. Trebuie sa fie un tip de miscare care sa-ti placa mai mult decat restul. Fie ca vorbim despre zumba sau pilates, clar este ca vei descoperi ceva. De asemenea, aceste ore dedicate te vor ajuta sa cunosti oameni care practica sport de mult timp si te pot sfatui. Desigur ca poti lucra si acasa, exista nenumarate tutoriale utile. Trebuie doar sa fii putin disciplinata si sa pui alarma! In acest fel vei sti ca la o anumita ora este necesar sa te apuci de exercitii.

Pregateste-ti tinuta de sport. Stim, poate ca suna copilaresc, dar nu este deloc asa. In special daca mergi la sala sau alergi. Alege haine care te motiveaza si iti plac mult. Tinute care sa-ti dea acea senzatie ca esti pe drumul cel bun. Alege echipamente sportive profesioniste, care sa te faca sa intelegi ca treaba este cat se poate de serioasa!

Accepta o provocare. Stii ca exista multe tutoriale in acest sens, care te motiveaza sa lucrezi pret de 7 zile anumite exercitii, etc. La fel de minunati pot fi si profesorii de la sala, care mereu vor sa te faca sa-ti depasesti limitele. Cum te motivezi sa faci sport? Avand un scop bine definit si avand incredere ca il poti atinge. Nu te lasa intimidata si mergi mai departe.

Imprieteneste-te cu oameni care au aceleasi tinte. Este o idee foarte buna sa ai o prietena cu care sa alergi, sa faci yoga sau sa mergi la sala. Te va motiva fara doar si poate. Vei avea cu cine sa schimbi opinii si totul poate deveni mult mai distractiv. In ziua de azi exista diverse grupuri care promoveaza aceste activitati sportive, asa ca te poti imprieteni cu acesti oameni. Ii vei gasi rapid, cu ajutorul internetului si a retelelor social-media.

Cum sa te motivezi sa faci sport – fara tinte prea mari sau nerealiste

Daca iti vei propune tinte prea mari, s-ar putea sa devii dezamagita. Stii bine ca este greu sa reusesti din prima. Asa ca propune-ti lucruri mici, pe care sa le poti duce la indeplinire. Daca vei avea un obiectiv prea inalt, s-ar putea sa pui prea multa presiune asupra ta. Asa ca este mai bine sa progresezi gradat.

Recompenseaza-te mereu. De fiecare data cand duci ceva la indeplinire, fii sigura ca te si recompensezi. Ia-ti o pereche noua de colanti sau o inghetata. Sau o zi libera doar pentru tine, poate fi iarasi o idee foarte buna. Nu uita sa faci de fiecare data acest lucru. Fii blanda cu tine si ai rabdare, vei vedea ca schimbari minunate se vor petrece.

Apeleaza la social media. Nu uita sa te informezi si sa fii la curent cu toate detaliile. Adica, inscrie-te in mai multe grupuri de profil si incepe sa vorbesti cu cei care sunt implicati in activitati similare. Vei intelege mai multe in acest fel. De asemenea, vei descoperi tot felul de trucuri si mici secrete menite sa te ajute sa mergi mai departe.

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *