De ce ai nevoie de o vacanta? Motive demne de luat in considerare

De ce ai nevoie de o vacanta, in special in aceasta perioada in care poate ca ai lucrat mai mult de acasa? Ei bine, psihicul tau s-ar putea sa fie mai epuizat decat crezi tu. In special ca acest rastimp de izolare la domiciliu nu a fost tocmai ceva usor de suportat.

Sunt oameni care rezista minunat lucrand si stand in casa. Dar la polul opus nu trebuie sa-i uitam nici pe cei care nu rezista prea mult fara sa iasa. Dar nu te lasa pacalit, ambele tipuri de persoane ar trebui sa se bucure de un concediu.

De ce ai nevoie de o vacanta, dupa aceasta perioada de izolare? Pentru ca este necesar sa stai in natura si sa-ti incarci bateriile. Desigur ca munca de acasa a fost indicata si necesara in ultimele luni. Dar sistemul imunitar si mintea ta au nevoie de impulsul pe care il poti dobandi doar atunci cand te deconectezi de la tot.

De ce ai nevoie de o vacanta? Pentru ca sanatatea psihica este importanta

Poate chiar la fel de importanta precum cea fizica. Cum altfel ai putea sa fii capabila sa lucrezi in mod corespunzator si sa te bucuri de viata? Pare aproape imposibil, in special in ritmul super rapid al zilei de astazi. Daca in trecut viata era molcoma, cu multe momente pentru introspectie si timp petrecut in natura, acum lucrurile stau cu totul altfel.

Oamenii par sa fi pierdut contactul cu esenta, in special ca peste tot suntem incurajati sa punem accent pe material. In goana dupa bani, multi uita sa se mai bucure de vacanta. Mersul zilnic la serviciu nu este ceva rau in sine, dar avem nevoie de cel putin o luna de pauza, de-a lungul anului! Nu uita acest aspect si nu iti sacrifica concediul, mai ales daca nu este nevoie de acest lucru.

Vacanta cu prietenele – ce spun expertii

Specialistii de la Clinica Mayo din SUA sunt de parere ca un grup de prieteni apropiati te poate ajuta sa te vindeci de singuratate si de alte experiente nefaste. Este un remediu perfect pentru inlaturarea stresului si pentru a reusi sa ai o stare de spirit mai buna.

Prietenele apropiate te vor ajuta sa reduci riscul de a face o depresie, de a avea hipertensiune precum si multe alte afectiuni. S-ar putea chiar sa fie secretul unei vieti mai lungi…mai multe despre vacantele cu prietenele aici >>>

De ce ai nevoie de o vacanta? Pentru ca vrei sa fii mai productiv

Mai multe studii au aratat ca cei care isi iau deseori cate o zi sau doua de concediu sunt mai productivi. Asa ca angajatorii chiar ar trebui sa incurajeze aceste lucruri. In medie, cei care isi iau vacante dese sunt cu aproximativ 10% mai eficienti la locul de munca decat restul. Asa ca nu te sfii sa iti incarci bateriile mai des. Apropo, cei care isi iau concedii scurte au tendinta de a-si pastra serviciul pentru mai multi ani.

Alte studii au aratat ca cei care nu merg in concediu sunt predispusi la probleme cardiovasculare. Si nici nu este de mirare, inima ta are nevoie sa simta bucurie. Altfel, cum ai putea sa fii sanatoasa, daca nu faci nimic care sa te incante? Asa ca ar fi bine sa previi aceste probleme medicale si sa te bucuri mai mult de viata. Barbatii care nu au fost de 5 ani in vacanta sunt mult mai predispusi la un infarct decat cei care se bucura de vacante. Specialistii au mai observat si ca o saptamana de concediu este mult prea putin pentru un om. Nu degeaba se acorda in jur de o luna de concediu anual…

Rezolva problemele cu somnul mergand in vacanta. Poate ca nu stiai, dar cei care se bucura de vacante si weekenduri in natura dorm mult mai bine. Si nici nu este de mirare, atunci cand lasi stresul deoparte, ai tendinta sa te bucuri mai mult de orice. La fel, creierul se relaxeaza, iar stresul este eliminat. Incearca pe cat posibil sa elimini oamenii negativisti din viata ta. Iar daca nu este posibil, nu le mai acorda prea multa importanta.

Evident ca in acele momente stresul devine pregnant, iar tu poti dezvolta chiar si probleme fizice de sanatate. Nu uita ca fizicul si psihicul sunt in stransa legatura.

Nu uita sa te bucuri de vacantele cu prietenii mai des si sa iesi in natura de fiecare data cand ai ocazia. Se vor produce miracole in viata ta. Profita de weekendurile libere de vara si mergi la munte mai des. Urca pe culmi pret de cateva ore si profita de aerul proaspat de munte. Asa este ca te simti mai bine doar cand te gandesti la acest sentiment?

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *