Ceaiul de ovaz – slabesti si ai o inima sanatoasa

Poate ca despre ceaiul de ovaz nu ai mai auzit vorbindu-se, dar trebuie sa cunosti anumite detalii. Stim, probabil ca te-ai obisnuit ca ovazul sa fie servit dimineata, la micul dejun. Iar daca ai obicei sa consumi astfel de cereale inca de dimineata, bine faci!

Pentru ca ovazul este una dintre acele cereale integrale care sustin sanatatea cardiovasculara si incurajeaza procesul de slabire. Au in compozitie si fibre, excelente pentru sanatatea digestiva. Acum vom introduce in discutie si ceaiul de ovaz, care la randul sau abunda in proprietati remarcabile.

Asa ca este momentul sa descoperi noi bauturi care pot sustine o stare de energie si vitalitate. Un inlocuitor perfect al cafelei, iar in plus se prepara si foarte usor.

Ceaiul de ovaz. De ce sa-l incerci?

Ce beneficii are ovazul asupra corpului tau:

1. Sistemul imunitar. Cu siguranta vei fi mai sanatoasa ca oricand daca vei incepe sa incluzi in dieta ta acest aliment deosebit. Are rolul de a prevenii infectiile, virozele, tinandu-te departe de boli.

2. Scade colesterolul. Daca te confrunti cu un colesterol marit sau doar vrei sa previi aceasta problema, acum este momentul sa optezi pentru consumul mancarurilor pe baza de ovaz.

3. Sanatatea inimii. Daca vrei sa previi afectiunile legate de inimi, ar fi o alegere inteleapta sa introduci acest aliment in dieta ta. Are antioxidanti si lupta impotriva colesterolului…totul despre beneficiile ovazului aici >>>

Dar intorcandu-ne la ceaiul de ovaz, dorim sa-ti reamintim ca este perfect pentru cei care au nevoie de un plus de energie. Nu uita ca fulgii de ovaz contin proteine, acizi grasi esentiali, probiotice, asa ca favorizeaza o sanatate intestinala optima.

In combinatia pe care urmeaza sa ti-o prezentam, fulgii de ovaz te vor ajuta sa ai o zi mai plina de energie. Dar si o digestie mai buna.

Ceaiul de ovaz – cum se prepara?

Ai nevoie de:

– 2 linguri de fulgi de ovaz

– un praf de scortisoara

– o lingura de miere

– un praf de ghimbir

Mod de preparare

Ca in cazul oricarei infuzii, vei turna apa fierbinte peste aceste ingrediente si vei lasa pret de 10 minute acoperit recipientul. Se strecoara, iar la final se adauga si mierea, cand s-a mai racit. Poti sa bei si 2 cani de ceai pe zi, fara probleme. In special daca iti doresti un plus de vitalitate. Si nu mai vrei sa iti faci inca o cafea…

Ce beneficii are ceaiul de ovaz?

– contine minerale precum magneziu, calciu, potasiu, fier, fosfor, sodiu, zinc, cupru, crom, mangan, seleniu

– reduce constipatia si sustine un bun tranzit intestinal

– regleaza procesele digestive

– reduce riscul de a avea cancer sau alte boli cronice

– contine si vitaminele B, E, D si K

Ovazul este bogat si in antioxidanti, ajuta la purificarea organismului si reduce riscul de a avea boli cardiace. Femeile care consuma regulat fibre, in special cele din ovaz, dezvolta mai rar cancer la san. Datorita acizilor grasi esentiali, ovazul prelungeste speranta de viata si sustine o stare de sanatate mai buna.

De asemenea, te sfatuim sa cumperi ovaz de calitate, ecologic, daca este posibil. Chiar daca are acelasi gust cu cel obisnuit, poti fi sigura ca are infinit mai multe calitati cel de factura ecologica.

Consuma fibre cat mai des la micul dejun si da-ti voie sa fii mai sanatoasa ca oricand.

4.78/5 (9)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *