Ovazul si proprietatile sale remarcabile asupra sanatatii

Ca ovazul este un aliment ideal pentru o alimentatie corecta si sanatoasa este un fapt dovedid, acesta fiind alegerea ideala pentru un mic dejun copios.

Desigur ca nu intotdeauna ai chef ca dimineata sa iti pregatesti un terci de ovaz, cu fructe si lapte (optional, poti folosi si lapte de nuci).

Dar, odata ce vei incepe sa mananci in acest mod, vei observa ca tranzitul intestinal va fi imbunatatit. De asemenea, digestia se va produce mult mai repede.

Din pacate, multi oameni evita ovazul, pe motiv ca nu ar fi suficient de gustos si este greu de mestecat. Dar ar fi pacat sa nu incluzi in dieta ta un aliment atat de sanatos.

Ce beneficii are ovazul asupra corpului tau?

1. Sistemul imunitar. Cu siguranta vei fi mai sanatoasa ca oricand daca vei incepe sa incluzi in dieta ta acest aliment deosebit. Are rolul de a prevenii infectiile, virozele, tinandu-te departe de boli.

2. Scade colesterolul. Daca te confrunti cu un colesterol marit sau doar vrei sa previi aceasta problema, acum este momentul sa optezi pentru consumul mancarurilor pe baza de ovaz.

3. Sanatatea inimii. Daca vrei sa previi afectiunile legate de inimi, ar fi o alegere inteleapta sa introduci acest aliment in dieta ta. Are antioxidanti si lupta impotriva colesterolului.

4. Reglarea zaharului din sange. Fibrele continute de ovaz iti vor conferi o senzatie de satietate si te vor scapa de acea dorinta de a manca dulciuri.

Asadar, daca vrei sa scazi riscul de a face diabet ar fi cazul sa introduci ovazul in dieta ta.

5.Previne cancerul. Studiile arata ca femeile predispuse la cancer de san au mare nevoie de a consuma fibre, pe care le pot asimila din cerealele integrale consumate.

Este indicat sa se consume ovaz inainte de instalarea menopauzei. In acest fel femeile vor avea cu 50% mai putine sanse de a face cancer.

Alte surse de fibre excelente sunt fructele, care in combinatie cu cerealele sunt excelente.

6. Reduce pofta de mancare. Daca te confrunti cu o pofta de mancare iesita din comun, ar fi bine sa optezi pentru un bol cu ovaz la micul dejun sau chiar seara.

7. Remediu impotriva constipatiei. Daca pana acum te confruntai cu astfel de probleme, de acum incolo nu va mai fi cazul. Tranzitul va fi vizibil imbunatatit si chiar vei pierde cateva kilograme, daca vei tine o astfel de cura.

Ovazul si dietele de slabire

Cine doreste sa slabeasca sau sa se mentina in forma, ar trebui sa aiba grija la dieta si sa consume alimente sanatoase, bogate in fibre, nutrienti si vitamine.

Asa cum sunt fructele proaspete si nutrientii. Acestea sunt alimente satioase si sanatoase, ideale pentru prima masa a zilei.

 

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *