Imunitate scazuta – cum sa o combati?

Daca si tu ai observat ca ai o imunitate scazuta, ar fi bine sa nu neglijezi acest lucru si sa incerci sa „repari” aceasta deficienta. De ce? Pentru ca motivele sunt infinite, iar imunitatea joaca un rol colosal in sanatatea noastra.

Asa ca nu iti treaca prin cap sa ignori faptul acesta si sa iei medicamente de fiecare data cand racesti putin! Pentru ca asa se petrece. Uiti ca noi suntem creati ca sa ne vindecam singuri si pastilele sunt la indemana ta oricand.

O imunitate scazuta poate duce la tot felul de boli cronice, asa ca nu este de gluma. Fii inteleapta si citeste mai departe pentru a vedea care sunt semnalele. Dar si solutiile de a combate. Este mai simplu decat credeai, garantat.

O imunitate scazuta. Care sunt motivele?

Un consum redus de lichide. Este cat se poate de adevarat ca un consum ridicat de apa poate produce miracole. Atat de importanta este! In special pentru cei care sufera de ameteli, deshidratare, etc. Acesta este si motivul pentru care specialistii recomanda sa bei lichide din abundenta, in special cand ai probleme de sanatate. In acest mod poti elimina cu succes toxinele, asa ca nu mai sta pe ganduri si fortifica-ti organismul printr-un consum ridicat de apa.

Dulce in exces. Nu este nicio gluma, zaharul poate conduce la o imunitate scazuta, asa ca nu te mira daca se petrece acest fenomen. Nu consuma prea mult dulce in general, pentru ca poate conduce la incurajarea bolilor de factura cronica. Fii cumpatata si mananca mai multe dulciuri vegane, acelea in general nu contin zahar. Vrei ceva dulce? Ia o lingura de catina cu miere si fortifica sistemul imunitar slabit.

Nu uita sa bei ceai verde zilnic pentru a neutraliza efectele radicalilor liberi. Este foarte eficient sa bei si limonade zilnic, in special pe timp de vara. In acest mod vei „beneficia” zilnic de vitamina C.

Exces de greutate. O imunitate scazuta apare si pe fondul unui numar prea mare de kilograme in plus! Asa ca nu trata cu superficialitate acest lucru, nu este vorba doar despre aspectul fizic. Sanatatea este strans legata de greutate, in sensul ca arata unde ne situam. Cine are multe kilograme in plus sufera din pricina dezechilibrelor hormonale si a inflamatiilor. Asa ca iti poti imagina ca sistemul imunitar nu functioneaza la cote maxime.

Stresul. Da, este cat se poate de adevarat ca slabeste imunitatea, asa ca incearca sa ai mai multa grija de tine. Nu de alta, dar stresul poate conduce la cele mai severe maladii. Cei care au parte de perioade stresante se imbolnavesc cel mai repede si nici nu este de mirare. Sistemul imunitar devine vulnerabil in fara bolilor in aceasta perioada. Studiile americanilor arata ca daca esti stresata in sezonul racelilor, este foarte posibil sa te imbolnavesti rapid.

O imunitate scazuta – persoanele introvertite risca sa fie bolnave mai des!

Cei care nu au prieteni risca sa se imbolnaveasca mai mereu. Nu este niciun fel de gluma, oamenii introvertiti, care sunt singuri deseori au sanse mult mai mari sa se imbolnaveasca. Un studiu arata ca acestia racesc deseori si se recupereaza mai greu. Oamenii sociabili au de 4 ori mai multe sanse de a se vindeca mai repede de raceli, gripe si alte boli specifice sezonului rece.

Asa ca fa-ti mai mult timp doar pentru tine si bucura-te de compania prietenilor. In special cand esti genul care tinde sa se incarce cu tot felul de evenimente negative. Iesi la o cafea si uita de tot, prietenii au un rol foarte important in viata noastra.

Lipsa de somn. Afecteaza serios imunitatea, in special daca tinzi sa exagerezi. Cei care dorm doar 4-5 ore pe noapte au jumatate din anticorpii necesari. Asa ca risti sa racesti muuult mai des! Nu neglija somnul si ai mare grija de tine. Toti acesti factori sunt mai importanti decat ai crede.

Iei medicamente. Mult prea des si nu lasi deloc sistemul imunitar sa-si faca treaba. Asa ca nu mai lua antibiotice cu prima ocazie si da-i voie imunitatii sa te vindece. Sub nicio forma nu mai lua antibiotice in momentele in care medicul nu-ti recomanda sau afectiunea pe care o ai este minora.

Ce poti face pentru a scapa de imunitatea slabita? Opusul lucrurilor mentionate mai sus, fara doar si poate. Nu uita sa mananci sanatos si sa iei suplimente naturale, in fiecare zi daca este posibil. Da-i voie organismului sa isi faca treaba, iar tu vei fi mai sanatoasa ca oricand! Consuma zilnic salate, legume si fructe proaspete.

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *