O singura masa pe zi – este o idee buna de dieta?!

Daca si tu esti genul care mananca o singura masa pe zi si se mandreste cu asta, inseamna ca ar fi bine sa citesti in continuare. Asadar, sa nu crezi ca este o idee buna sa mananci atat de putin, doar pentru ca in acest caz vei slabi.

Desigur ca exista multe femei care practica acest lucru, dar dupa cum iti poti imagina, nu este nici pe departe cea mai buna alegere. O singura masa pe zi te va ajuta, in unele cazuri sa ramai supla. Dar cu ce pret? Risti ca organismul tau sa se dezechilibreze. Sistemul imunitar nu va mai functiona corespunzator si vei putea suferi si din pricina dezechilibrelor glicemice.

Cel mai indicat este sa ai 3 mese pe zi si 2 gustari. Da, ai citit bine, asa ca nu te mai infometa si invata sa mananci corect si nutritiv.

O singura masa pe zi – de ce sa NU o faci

Probleme de concentrare. Daca pana acum nu le-ai observat, asta nu inseamna ca nu vor aparea. Iar atunci ai face bine sa iti amintesti ca cine nu mananca corespunzator, risca sa aiba tot felul de simptome. Asadar, daca observi ca mai mereu esti obosita, te doare capul, ai o stare de iritare, te concentrezi greu, etc. Este cazul sa faci ceva! Adica sa te gandesti la faptul ca este necesar sa mananci corespunzator. Nu trebuie sa te indopi cu tot felul de mancaruri grase si nesanatoase. Dar este un fapt binecunoscut ca este necesar sa mananci ceva la pranz.

In special cand esti la birou si consumi mai multa energie decat atunci cand esti in stare de relaxare. Apropo, femeile trebuie sa manance mai des in special daca vor sa fie mame. Doar in acest mod pot fi sigure ca organismul va fi suficient de puternic sa duca la final o sarcina de succes.

Te ingrasa. Pai cum altfel cand ai o singura masa pe zi care face peste 2000 de calorii? Da, este foarte posibil, in special atunci cand mananci…seara! Cea mai mare prostie, digestia va fi foarte lenta, organismul nu va avea mari beneficii, iar tu vei lua in greutate. Mai ales atunci cand mananci prajeli, fast-food sau alte „minunatii”.

Asa ca invata sa fii cumpatata si incepe sa mananci sanatos si des. In acest fel vei fi mai sanatoasa, vei slabi si energia ta va fi la un nivel superior.

Dieta cretana – sanatate curata si o viata mai lunga!

Despre greci stim deja ca se hranesc sanatos, iar dieta cretana sta ca marturie in acest sens, avand in vedere ca prezinta cele mai eficiente sfaturi. Daca ai fost in Grecia, stii deja ca acestia prefera uleiul de masline, branza de capra, painea neagra si fructele. Desigur ca din start aceasta lista de alimente ne indica faptul ca locuitorii insulei se hranesc sanatos si simplu…mai multe despre dieta cretana aici >>>

O singura masa pe zi – sistemul imunitar are de suferit!

Probleme cardiovasculare. Daca ai citit studiile in domeniu despre acest subiect, ai observat ca poate afecta inclusiv sistemul cardiovascular. Glicemia va incepe sa fluctueze de asemenea, iar tensiunea arteriala ar putea creste dintr-o data. Cu alte cuvinte, multe functii ale corpului vor fi afectate, asa ca ar fi bine sa nu exagerezi cu aceasta practica.

Imunitatea va scadea. O masa copioasa, dar singulara duce cu siguranta la scaderea imunitatii pe termen lung. Iar studiile o demonstreaza. Adica cei care mananca mai rar au toate sansele de a face astm sau alte boli similare. Asa ca aviz amatorilor! Invata sa mananci mai des si mai putin. Iar obiceiul de a manca fast-food cat este ziua de lunga este iarasi nefast.

Evita sa mananci o singura masa pe zi. Iata cum ar trebui sa arata un meniu zilnic sanatos:

Mic dejun: un bol cu cereale integrale, nuci si fructe de sezon, un pahar cu lapte vegetal/ 2 banane si un baton de cereale, se poate si o cafea sau un ceai

Gustare: o mana de caju/ o mana de goji/ o budinca de seminte de chia/ un iaurt grecesc/ fructe de sezon

Pranz: o supa crema de legume, friptura de curcan cu broccoli si salata de sezon/ o supa crema de ciuperci, tocanita de spanac cu ou ochi de tara/ mancare de linte si salata verde, alaturi de o 150 grame de pui la gratar

Gustare: o mana de caju/ o mana de goji/ o budinca de seminte de chia/ un iaurt grecesc/ fructe de sezon

Cina: salata bulgareasca si crutoane/ peste la cuptor cu orez brun/ salata de cruditati si 100 grame somon/ mamaliguta cu lapte

Dupa cum vezi, dulciurile, fast-food-ul si alte tipuri de mancare „junk” lipsesc cu desavarsire. Daca vrei sa mai mananci asa ceva, fa-o doar din cand in cand. Si nu seara! Pentru deserturi opteaza mai rar. Daca nu te poti abtine opteaza pentru prajituri de casa, cu ingrediente naturale. Prajiturile vegane sunt iarasi o varianta excelenta de a te mentine in forma, garantat!

2/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *