O luna fara alcool – ce se intampla cu organismul tau

O luna fara alcool poate suna ca o mare provocare, in special daca te-ai obisnuit sa te distrezi doar atunci cand bei un pahar sau un cocktail. Dar sa fie oare aceasta activitate atat de benefica? Bineinteles ca nu, iar astazi vom afla mai multe despre ce inseamna sa bei pe termen lung. Da, pe moment poate fi distractiv, dar mereu te vei simti rau a doua zi, daca ai baut prea mult. Nu trebuie sa fii un geniu sa-ti dai seama ca alcool nu este bun pentru tine, de fapt.

Sigur ca sunt anumite beneficii cand bei, din cand in cand, cate un pahar de vin rosu de tara, dar daca vei consuma tarie sau bere cam la fiecare iesire, devine o problema.

O luna fara alcool iti poate arata multe despre tine si despre cat de bine stii sa te distrezi, asa ca ar fi bine sa incerci. Nu mai spunem ca probabil vei slabi, te vei simti mai energica si vei vedea ca nu merita sa cheltui atatia bani pe alcool.

O luna fara alcool – ce se intampla in acest interval?

Un studiu de acest gen a avut loc in SUA, unde cativa oameni au vrut sa vada cum se vor simti daca nu vor consuma alcool atata timp. Zis si facut. Ce au observat in acest interval?

In primul rand, pofta de dulce si zahar s-a diminuat. De asemenea, au disparut si poftele de tot felul si mancatul noaptea tarziu, dupa o bauta…Sigur ti s-a intamplat si tie sa te trezesti cu un senvis enorm in mana sau o pizza, dupa o noapte nebuna de petrecere. Alcoolul stimuleaza apetitul, asa ca te va face sa mananci mult mai mult. De ce crezi ca se recomanda sa nu bei cand tii dieta?

Daca esti obisnuita sa bei deseori sau inainte de culcare, in prima saptamana iti va fi putin greu. O luna fara alcool dar cu dureri de cap…cel putin la inceput! Cand vei incepe sa te purifici si detoxifici. De asemenea, vei observa o imbunatatire a somnului.

In saptamana a doua, iti va fi mai bine. S-ar putea sa remarci ca cearcanele sunt diminuate, iar pielea ta va arata mai bine si mai sanatoasa. Vei urina mai des, iar mirosul tau se va imbunatati.

In saptamana a treia, ficatul ti-ar multumi, daca ar putea. In special daca ai consumat alcool mult, in trecut. Cam dupa 3 saptamani va fi purificat si acest organ atat de important. Apropo, alcoolul imbatraneste, asa ca nu te mira daca vei observa ca tenul tau arata, dintr-o data, mult mai bine.

O luna fara alcool – ce se intampla in saptamana 4?!

Cu siguranta digestia va fi imbunatatita, iar acidul gastric va fi diminuat. Vei reduce riscul de a face boli cardiovasculare si vei slabi cam 3-4 kilograme in aceasta luna. Nu suna rau, nu-i asa? Iti reamintim ca, cu cat ai mai putina grasime abdominala, cu atat vor fi diminuate sansele de imbolnavire. Vei fi ferita de tensiunea marita, iar colesterolul se va normaliza.

Cel mai mult te va impresiona cum va arata pielea ta, garantat. Este unul dintre lucrurile cele mai evidente, declara participantii la studiu. Creierul se va oxigena mai bine, iar tu vei arata mai bine ca oricand. Chiar te incurajam sa faci o poza inainte de a incepe o luna fara alcool, pentru a vedea efectele.

Viata ta se va imbunatati treptat, iar tu te vei bucura ca ai facut aceasta schimbare.

Alcoolul provoaca peste 80.000 de morti anual, doar in SUA

Da, aceasta informatie este mai putin cunoscuta publicului larg, desi este cat se poate de adevarata. Surprinzator, multi care ajung sa fie dependenti de droguri mult mai periculoase, cum ar fi heroina, incep cu alcoolul.

De asemenea fumatul este alt viciu …mai multe despre alcool aici >>>

4.7/5 (30)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *