Reteta de paine fara framantare

Aceasta reteta de paine fara framantare te va incanta, in special daca iti doreai sa incerci ceva simplu, dar delicios, un produs pe care il va adora intreaga familie.

Stim ca te-ai obisnuit cu ideea ca a face paine nu este tocmai ceva simplu. Fie ai nevoie de o masina speciala, fie de foarte multa rabdare si timp liber…Oricum ar fi, ideea in sine te descurajeaza. Nu si aceasta reteta de paine fara framantare. Simpla si usor de facut, te va uimi cu siguranta si vei mai dori sa repeti reteta.

In special ca NU trebuie sa framanti ore intregi la ea. Acesta este un avantaj urias, in aceasta situatie. O reteta minunata in special pentru cei mici, pentru ca banuim ca nu vrei sa le oferi orice paine. De obicei cele din comert sunt pline de chimicale. Asa ca ori aloci o suma de bani mai mare, ori faci paine chiar tu, la tine acasa.

Reteta de paine fara framantare – cum se procedeaza?

Ingrediente

  • 750 grame faina
  • drojdie proaspata, 30 de grame
  • 2 lingurite de sare, nu foarte pline
  • 600 ml apa calduta

Mod de preparare

In primul rand vei amesteca faina, drojdia si sarea. Nu uita sa dizolvi drojdia proaspata in 100 ml de apa calda din cei 600, iar apoi o vei amesteca cu faina si sarea. Desigur ca este necesar sa amesteci foarte bine ingredientele, pana se obtine o pasta omogena.

Dar nu te speria de efort, nu este cazul sa framanti nici aici.

Este momentul sa asteptam sa fermenteze drojdia, asa are nevoie de caldura. Tocmai de aceea vei pune o folie de plastic deasupra sau un capac. Vei lasa totul asa pret de 2 ore sau mai putin, daca e cald in camera in care se dospeste painea. Aluatul trebuie sa fie lipicios si probabil ca va avea si bule de aer.

Este momentul sa incalzesti bine cuptorul, la peste 220 de grade. Vei pune aluatul intr-o cratita la alegere, cu capac, dar ar fi bine sa tapetezi totul cu hartie de copt, inainte.

Puneti capacul si coaceti pret de o ora sau mai putin, in functie de puterea cuptorului. Aceasta reteta de paine fara framantare te va impresiona, garantat. Dupa aproximativ 50 de minute, vei scoate capacul si o vei mai lasa inca 15 minute la 180 de grade.

Las-o sa se raceasca si serveste-o dupa bunul plac. Asa este ca iti aduce aminte de copilarie si bunici?

Briose cu banane – reteta delicioasa fara gluten de POST

Fie ca vrei o gustare sanatoasa pentru copii sau pentru musafiri, un lucru este cert: trebuie sa incerci aceste briose cu banane. Nu de alta, dar vei avea doar de castigat! Sunt usor de facut, foarte sanatoase si nu contin gluten, in caz ca iti face probleme…vezi reteta completa aici >>>

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *