Postul – ce ar trebui sa faci si ce nu?

Postul Pastelui ar putea fi folosit ca o adevarata oportunitate. In sensul ca in aceste momente am putea profita de dieta speciala survenita, atat fizica cat si psihica, pentru a reusi sa ne purificam. Sub toate aspectele.

Pentru ca postul NU inseamna doar o perioada in care nu mancam produse animale. Reprezinta mult mai mult decat atat, fiind unul dintre acele lucruri care are potentialul de a ne ajuta sa ne schimbam in bine.

Asa ca, daca vrei sa tii post dorim sa fim alaturi de tine si sa te sfatuim. Este momentul sa tinem post si sa eliminam stresul, neplacerile, furia, inactivitatea si mancarea nesanatoasa.

Esti pregatita sa faci o schimbare reala in viata ta?


Postul – cum sa procedam pentru a ne fi mai bine?

Asa ca ar fi cazul sa faci mai mult decat sa apelezi la mancare vegetala, dar nesanatoasa. Multi consuma doar fasole, zacusca, cartofi prajiti si varza, iar apoi se mira ca s-au ingrasat.

Dar este firesc sa fie asa. La preparatele mentionate mai sus, daca mai adaugi si paine, lucrurile se agraveaza iarasi. 

Daca vrei ca lucrurile sa fie diferite in acest post, este momentul sa faci schimbari autentice. De exemplu, ce ar fi sa consumi preponderent salate de cruditati, fructe si legume proaspete, nuci, seminte, etc? Poti sa fii sigura ca lucrurile vor fi mult mai bune, in acest mod.

Meniu de post – inspiratie pentru aspirante


Haide sa descoperim impreuna ce putem consuma in aceasta perioada. Te avertizam ca ar fi indicat sa gatesti mai des, daca vrei sa mananci ceva de calitate si sanatos. Plus ca s-ar putea sa fie mai distractiv decat ti-ai imaginat.

Iata despre ce este vorba:

Meniu de post 1

Mic dejun: 150 granola cu lapte vegetal, o cafea sau un ceai

Gustare: 2 kiwi

Pranz: supa crema de legume, Quiche cu legume de post si o salata verde, desert – Prajituri de post, retete usoare si rapide aici >>>

Postul – lucrurile se schimba atunci cand actionezi intelept

Evident ca atunci cand vei manca asa cum am sugerat mai sus, vei fi mai sanatoasa, plina de viata si probabil ca vei slabi! Asa cum este firesc atunci cand urmezi un post autentic, menit sa te purifice.

Desigur ca ar trebui luata in calcul si latura spirituala. Da-ti voie sa te eliberezi de stres, bucura-te mai mult de viata si ai mai mare grija de tine.

Pentru ca postul nu este doar despre a fi mai bun cu cei din jur si despre cum sa faci mai multe fapte onorabile. Sigur ca si acestea sunt minunate, insa nu au niciun rost daca nu ai grija si de tine…

Sportul si activitatea fizica ar trebui incluse intr-un post in care vrei sa devii o varianta mai buna a ta. Mergi la plimbari, chiar si in jurul casei, te vor ajuta. De asemenea, cauta tutoriale cu exercitii fizice care iti plac. 

De exemplu, poti incepe cu yoga, pilates sau aerobic dance. Decizia iti apartine, in functie de pregatirea ta fizica anterioara. Incepe cu ceva potrivit pentru tine, nu forta nota pentru ca s-ar putea sa ai de suferit.

Crezi ca esti pregatita sa dai postului o noua semnificatie?

2.33/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *