Dieta volumetrica – ce si cand poti manca?

Despre dieta volumetrica s-a tot discutat in ultimii ani, iar specialistii au incercat sa analizeze cum se comporta organismul nostru in momentul in care suntem plini sau tocmai am mancat. Ce este diferit? Cum ar trebui, de fapt, sa mancam? Despre toate aceste chestiuni importante vom discuta astazi si vom intelege ce rol are senzatia de satietate, in procesul de slabire.

Dr. Barbara Rolls este cea care practic a condus sprea aceasta dieta volumetrica, care se refera faptul ca suntem mai fericiti atunci cand mancam mai mult, dar usor, diafan, decat atunci cand mancam putin, dar foarte satios!

Cu alte cuvinte, vom invata sa slabim intr-un mod inedit, mancand alimente cu putine calorii si vom impartii mancarea in 4 categorii.

Haide sa vedem despre ce este vorba!

Dieta volumetrica – cum vei proceda?

Haide sa vedem care sunt cele 4 cateogrii din dieta volumetrica si cum trebuie sa imparti alimentele:

  • categoria 1. Vei putea consuma cate fructe si legume sarace in calorii iti doresti. Poti manca din belsug broccoli, morcovi, castraveti, spanac, ardei, dovlecei, rosii, ciuperci. De asemenea, prepara supe diafane si lejere din aceste legume si consuma-le in voie. Evita cartofii si mazarea. Mai mult de jumatate din alimentatia zilnica ar trebui sa fie compusa din cele enumarate mai sus
  • categoria 2. Aici va trebui sa invatam sa fim mai echilibrate si sa mancam mai putin. Este categoria proteinelor slabe ( peste, curcan, pui), cereale integrale si leguminoase. Ai voie si lactate degresate, dar nu portii mari, in mod evident. Ne referim la niste portii echilibrate, in acest sens. Sa nu fie mai mult de 20% din alimentatia zilnica si asta doar daca poftesti!
  • categoria 3. E, aici este mai complicat. Vorbim doar despre portii mici pe care le vei consuma doar de 2 ori pe saptamana, maxim! Vei intelege imediat de ce. Vei consuma in jur de 8 felii de paine integrala pe saptamana, nu mai mult de 2 deserturi si doar 1-2 mese cu mai multe grasimi. Aici ne referim la sosuri sau chiar si o bucatica mica de carne de porc

Dieta volumetrica – la ce sa ne asteptam la categoria 4?

  • cateogria 4. Ei, aici ne referim la cele mai calorice alimente, asa ca nu vei consuma decat cantitati foooarteee MICI! Si este de inteles sa fie asa. In dieta volumetrica ai voie sa mananci mult, dar din acele alimente care-ti fac bine. Poate putin pui rumenit sau 100 grame de cartofi prajiti, cateva nuci. Si asta doar daca vrei si nu rezisti altfel

Daca vei tine acest regim, poti sa consumi si 2 gustari pe zi, dintre acele alimente „bune”. Nu uita sa iei cina cu 4 ore inainte sa te culci sau chiar mai mult! La ora 19 ar fi ideal.

Dieta volumetrica recomanda miscarea si sportul, asa ca ar trebui sa facem minim 30 de minute pe zi, atat cardio cat si tonifiere. Daca vei tine aceasta dieta timp de o luna, ai putea slabi undeva la 6-8 kilograme, in functie de efortul pe care-l vei depune.

Ai incredere in tine si renunta la mancarea nesanatoasa, este vremea sa treci la fructe si legume, dieta volumetrica fiind ideala pentru vegetarieni!

4.33/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *