Nu te mai plange! Sanatatea ta va fi afectata

Nu te mai plange este unul dintre cele mai bune sfaturi pe care pe le poti primi, avand in vedere ca aceasta „practica” este mai nociva decat stiai. Atunci cand te ingrijorezi, subconstientul tau este intr-o stare de alerta, ceea ce poate duce la multe circumstante nefaste.

Creierul este extrem de puternic, iar noi putem face astfel incat sa-l folosim mai bine ca oricand. Desigur ca si acesta poate fi antrenat, astfel incat sa ne serveasca cat mai bine, nu invers! Nu te mai plange, pentru ca creierul tau va prelua aceste semnale si le va transmite corpului, asa cum vei afla astazi.

Nu trebuie sa cadem prada obiceiurilor nesanatoase. Atunci cand ne plangem zilnic, nu facem altceva decat sa gandim negativ si sa dezvoltam obiceiuri nesanatoase, care ne vor afecta trupul si sanatatea.

Nu te mai plange – iata ce se petrece!

Desigur ca este normal si chiar indicat sa spunem ce simtim, ideea nu este sa acumulam frustari si sa nu vorbim despre ele. Dar cu totul altceva este sa ne plangem zilnic tuturor despre toate acele lucruri care nu ne plac. Nu este deloc constructiv, din niciun punct de vedere.

Daca te plangi zilnic de ceva este clar ca nu te poti bucura si nu ai cum sa-ti antrenezi creierul sa vada binele.

Nu te mai plange – iata ce se petrece cand ai acest obicei zilnic:

  • devii un om negativist. Stii acei oameni care iti poti strica dispozitia in cateva secunde si nimeni nu prea ii sufera? Nu deveni unul dintre ei, in special ca acestia au chiar un adevarat talent sa se planga de orice lucru, oricat de neinsemnat ar fi. Asadar, incearca mereu sa-ti antrenezi creierul sa gandeasca pozitiv, incearca sa omiti si sa observi mai putin acele lucruri care nu-ti fac placere. Daca le dai importanta nu vei face decat sa le amplifici.
  • va scadea nivelul de serotonina. Hormonul fericirii va fi secretat in cantitati mai mici in special atunci esti trista sau suparata. Daca te plangi cat este ziua de lunga nu mai ai cum sa fii fericita, asa ca nivelul tau de serotonina va fi foarte scazut.

Miroase florile, bucura-te de un apus sau de zambetul unui copil. Daca te plangi nu vei rezolva nimic oricum. Incearca sa privesti obiectiv si schimba lucrurile care tin de tine.

  • creeaza tensiuni in corp. Oamenii negativisti si stresati au tendinta sa sufere din pricina durerilor de cap, musculare, a letargiei, insomniilor si multe altele.

Nu te mai plange – vei chema bolile in viata ta

  • este normal sa fii stresata uneori si sa ai tendinta sa spui ce te supara. Dar cand devine ceva curent sa te plangi mai mult decat este cazul, nu mai este deloc bine ce se intampla. Pentru ca gandesti negativ in acele momente ai tendinta sa agravezi o situatie simpla si sa ii dai o mai mare amploare, decat ar fi cazul.

Stresul, pe termen lung, are efecte nefaste asupra sanatatii tale mentale, fizice si emotionale. Nu mai sta in locuri toxice si nu iti sacrifica viata la un loc de munca, chiar nu este atat de important! Sunt afectate inima si sistemul nervos, plus ca acest comportament duce la depresie.

  • depresia este o boala in adevaratul sens al cuvantului, care se „hraneste” tocmai cu acesta stari negative puternice. Nu este cazul sa aprofundezi cat de rau iti merge, cel mai bine ar fi sa te detasezi si sa inveti sa vezi partea plina a paharului.

Antidepresive naturale. Cum sa scapi de anxietate si depresie

Omega 3. Nu este indicat doar pentru o stare de sanatate optima, va lupta chiar si impotriva depresiei. O echipa de cercetatori francezi a ajuns la aceasta concluzie. De fapt, EPA (unul dintre tipurile de omega 3) lupta impotriva depresiei. Se regaseste in special in pestele gras, asa ca este bine sa consumi macar de 2 ori pe saptamana, pentru efecte optime. Desigur, poti lua si sub forma de capsula, daca nu esti amatoare de peste…mai multe despre antidepresivele naturale aici >>>

Nu te mai plange si incearca sa eviti compania oamenilor negativisti! Nici nu iti imaginezi cat de mult de afecteaza pe termen lung. Acestia au tendinta de a fi vampiri energetici, adica te vor incarca mereu cu problemele lor si apoi nu vei sti de ce te simti rau…Explica-le si lor acest fenomen, iar daca nu se schimba nimic, incearca sa petreci mai putin timp in preajma lor.

Alege oamenii veseli si optimisti si vei vedea cum totul in jurul tau va incepe sa se schimbe.

4.74/5 (53)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *