Cand sa faci sport – dimineata sau seara?

Poate si tu te-ai intrebat cand sa faci sport pentru a avea cele mai bune rezultate. Nu putine sunt femeile care isi doresc sa slabeasca si sa tonifieze musculatura. Asa ca recurg la tot felul de diete si regimuri de slabire, dar uita de miscare.

O greseala foarte mare, in special ca rezultatele nu vor fi nici pe departe la fel de eficiente ca in cazul unei diete complete. Pentru ca exercitiile fizice ar trebui sa faca parte din dieta ta, fara doar si poate. In acest fel vei obtine rezultatele dorite mai repede decat credeai si te vei bucura de un trup armonios si tonifiat.

Cand sa faci sport? In ce moment al zilei ar fi cel mai indicat? Cum este mai bine pentru organism?

Despre toate acestea vom discuta astazi, asa ca afla care este secretul unei diete de succes.

Cand sa faci sport pentru a avea cele mai bune rezultate?

Dimineata. Dupa cum stii, cei mai multi specialisti sugereaza ca acesta ar fi cel indicat moment al zilei pentru astfel de activitati. Iar adevarul este ca vei avea parte de o gramada de beneficii odata ce vei proceda in acest mod. Vei avea nevoie de multa disciplina si ambitie, dar poti reusi. Nu este chiar atat de greu sa te trezesti cu o ora mai devreme. In special atunci cand iti doresti foarte mult sa duci la buna indeplinire un plan.

Vei avea nevoie de cateva saptamani de acomodare, dar energia si tonusul tau vor fi diferite. In sensul ca te vei simti mai bine si vei fi mult mai fericita, datorita endorfinelor secretate de creierul tau. Iar asta nu este tot. Se pare ca cei care fac sport inca de la prima ora au un somn mai bun si mai odihnitor, au descoperit cercetatorii americani. Asa ca este o idee grozava sa faci miscare inca de la prima ora. Tensiunea arteriala va scadea, la fel si colesterolul, iar tu vei avea o stare de bine intreaga zi.

Cand sa faci sport? Atunci cand te trezesti , iar in acest fel vei avea parte de o transformare uriasa, din toate punctele de vedere! De asemenea, vei intelege mai bine ce este disciplina. Pentru ca multi habar nu au. Iar din acest motiv intampina greutati de fiecare data cand vor sa inceapa un nou proiect.

Desigur ca va fi greu pentru unele femei care nu pot sa se trezeasca de dimineata, pur si simplu! Asa ca pentru acelea trezitul la o asemenea ora nu poate sub nicio forma sa fie o binefacere. In special daca mai vrei sa iei si micul dejun. De asemenea, este mai greu sa incalzesti musculatura inca de la prima ora. Asa ca te vei simti „intepenita” o perioada.

Desigur, vom discuta si de sportul facut la ceas de seara.

Cand sa faci sport – antrenamentul de seara

Daca faci parte din categoria celor care detesta trezitul de dimineata, nu-ti face griji, avem solutii si pentru tine. Antrenamentul de seara poate fi la fel de eficient si in cazul tau. In special dupa ce ai stat toata ziua la birou si abia astepti sa te intinzi un pic. Asa ca incepe cu o incalzire usoara si continua cu exercitii cardio sau de tonifiere, in functie de rezultatul dorit.

Poti incheia cu o sesiune de yoga sau pilates, pentru a te relaxa si a avea o seara linistita si odihnitoare.

Desigur, daca esti mai sensibila poti avea probleme cu somnul, in sensul ca sportul poate agita, daca este facut seara. Tocmai de aceea te sfatuim sa faci inainte de ora 21. In acest fel te vei elibera de valul de energie care te va cuprinde si cu siguranta somnul va veni de la sine.

Cand sa faci sport – este posibil la ora pranzului?

Atunci nu mai sta pe ganduri. Expertii considera ca cei care isi permit sa mearga la sala chiar la ora pranzului sau dupa-amiaza au multe motive de bucurie. In sensul ca acest tip de antrenament este aproape la fel de eficient precum cel de dimineata. Unele firme ofera aceasta facilitate, asa ca bucura-te de acest aspect daca ai ocazia.

De asemenea, o plimbare la ora pranzului face minuni pentru creier si starea ta de bine, asa ca practica acest lucru mai des. Ia-ti pauza de masa in parc sau iesi la o plimbare cu colegii, te vei simti minunat.

Tu esti singura care poate decide cand este indicat sa faci sport, asa ca alege acel moment al zilei care ti se potriveste cel mai bine, succes!

5/5 (8)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *