Algele – de ce sa le consumi mai des

Romanii inca nu sunt familiarizati cu aceste aspecte, dar poti fi sigura ca algele sunt o minunata sursa de antioxidanti si minerale, asa ca nu ar fi rau sa le introduci in dieta ta.

Stim, inca ne luptam cu prejudecatile transmise de la generatiile trecute. Si nici nu este de mirare ca inca suntem reticenti. Avem parinti nascuti in perioada comunista, in care mancarurile din afara sau specialitatile straine nu se aflau pe mesele romanilor. Algele, in viziunea majoritatii, sunt acele frunze care zac pe plaja si pe care ar trebui sa le stranga autoritatile cat mai repede…

Desigur ca asa este, cel putin in cazul algelor aduse de valuri direct pe maluri. Dar, exista si acele alge, culese din locuri unde apa are o adancime mare, iar poluarea este mult mai scazuta. Acelea sunt algele pe care le putem consuma gratie multiplelor beneficii pe care le pot avea asupra sanatatii noastre.

De ceva timp, au ajuns si pe piata din Romania. La inceput erau prezente doar in magazinele naturiste, acum s-au mai schimbat putin lucrurile. Adica romanii au devenit mult mai receptivi, iar multi au inceput sa introduca algele chiar si in alimentatie!

Algele – motive sa le incerci, macar din cand in cand

Daca ai auzit de nori, wakame, arame si kombu, atunci stii ca acestea sunt printre cele mai cunoscute alge aduse la noi in tara, informeaza slabsaugras.ro.

Cei care stiu ca au probleme cu anemia ar trebui sa incerce algele, avand in vedere ca acestea sunt o sursa minunata de fier si iod. Desigur, iodul nu este tocmai sanatos consumat in cantitati mari si poate afecta anumite procese metabolice. Asa ca ai grija si nu consuma prea multe suplimente de acest gen.

Vestile bune nu se opresc aici. Algele au si antioxidanti, atat de necesari unui organism sanatos. Iar antioxidantii continuti sunt specifici algelor, asa ca nu le vei gasi in alte plante. Tocmai de aceea, acestia inca fac studiul cercetarilor, avand in vedere ca nu se cunosc toate proprietatile minunate ale acestor antioxidanti.

Algele contin si fucoidani, iar acestia au un efect antiinflamator in osteoartrite. De asemenea, actiunea antivirala dovedita este un alt motiv pentru a consuma alge, in special cand ai probleme de sanatate. Alte studii arata ca efectul anticoagulant al algelor este foarte bun pentru a preveni bolile de inima. Ca sa nu mai spunem ca algele au si rolul de a preveni cancerul de san, prevenind problemele de natura hormonala feminina.

Algele – un plus de vitamine si minerale

Algele se gatesc foarte usor, in special daca le cumperi pe cele din supermarketuri. Iti recomandam alge cu orez, o garnitura de vis, care va stimula absortia de fier.

Ce vitamine si minerale contin algele?

– vitamina A
– vitamina C
– vitamele B1, B2 si B6
– mangan
– zinc
– fosfor

Asa ca, macar din cand in cand consuma alge, cu siguranta iti vor face bine, in special daca ai avut un deficit de fier. Nu fi unul dintre romanii reticenti. Incearca retete noi si gustoase, asa iti vei imbogati cultura culinara!

 

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *