Seleniul vindeca depresia si anxietatea

Vesti bune pentru cei care se confrunta cu aceste afectiuni, in contextul in care seleniul vindeca depresia, dar si starile de anxietate, agitatie etc.

Asa ca acest mineral complex poate sa te ajute sa vindeci unele dintre cele mai dificile boli, observa cercetatorii. Desigur ca aceste vesti au la baza un studiu realizat in urma cu cativa ani de catre americani.

Acestia au studiat efectele si au observat ca seleniul vindeca depresia precum si alte stari neplacute. Evident, sunt necesare anumite conditii pentru ca acest lucru sa se produca. Iar despre toate acestea vom discuta imediat.

Seleniul vindeca depresia. Ce trebuie sa intelegi?

Cercetarea americana a avut la baza nivelul de seleniu. Se pare ca acesta, atunci cand se afla in cantitate prea mare sau prea mica (in special) devine nociv. Iar acele stari de anxietate, depresie, agitatie sau insomnii pot surveni si ca urmare a acestui dezechilibru. Mai mult decat atat, americanii au vrut sa vada efectele mai clar, asa ca au fost testati mai multi subiecti.

Au fost alese 2 grupuri de oameni tineri, care aveau stari de oboseala, anxietate, etc. Primei grupe i s-a oferit mancare bogata in seleniu pret de aproape 4 luni. Cel de-al doilea grup a mancat alimente sarace in seleniu in acest interval.

Evident ca dupa acest rastimp cercetatorii au analizat intens starile de spirit ale subiectilor. S-a remarcat ca primul grup era mult mai optimist. Oamenii erau increzatori, plini de viata, iar starile depresive se diminuasera considerabil. Nu acelasi lucru s-a petrecut si cu grupul al doilea…

Asa s-a remarcat si admis ca intr-adevar seleniul are un rol colosal atunci cand vorbim despre buna functionare a creierului.

Seleniul vindeca depresia. Un alt studiu confirma acest aspect!

A mai existat un studiu similar in Anglia, care a ajuns la aceeasi concluzie fericita. Un grup de 50 de oameni cu varste cuprinse intre 15 si 75 de ani au confirmat acest aspect.

Acestora li s-a oferit cate 100 mg de seleniu pe zi, desi analizele lor nu aratau ca aveau vreo deficienta in acest sens. Sporind nivelul seleniului (fara a exagera) acestia au inceput sa aiba o stare de spirit mult mai buna. Cei care au primit doar medicamente de tipul placebo au continuat sa fie maniosi, anxiosi si depresivi. Iar acest studiu realizat de medicul englez David Benton sta ca marturie in acest sens, la randul sau.

Din fericire seleniul are acest efect, asa ca ar trebui sa profitam. In sensul ca este indicat sa alegem mai des mancaruri care au la baza acest mineral de exceptie. Seleniul se regaseste in usturoi, ceapa, fructe de mare, cereale integrale, broccoli, oua, carne de pui, struguri.

Evident ca poti sa mai descoperi chiar tu alimente care au seleniu si pe care ar trebui sa le introduci in dieta zilnica. Suplimentele sunt alta maniera buna de a lua seleniu, dar fara a exagera. Te poti adresa unui medic inainte de a face acest lucru, pentru a sti sigur ca procedezi corect.

Apropo, exista studii care arata ca seleniul este si un anticangerigen de exceptie. Asa ca avem un motiv suplimentar pentru a-l asimila.

 Scapa de depresie – de ce dieta meditareana chiar functioneaza

In jurnalul “Psihiatriei Moleculare”, o revista engleza de specialitate, este mentionat ca mai bine de 40 de studii considera ca o dieta preponderent vegetariana face minuni. Asa ca scapa de depresie consumand peste, grane, nuci, fructe si legume proaspete, cu regularitate.

Atentie!

Studiile arata clar ca persoanele…mai multe despre dieta aici >>>

5/5 (14)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *