Cum sa ai grija de tine? Asa iti faci viata mai frumoasa!

Sigur si tu ai vrea sa stii cum sa ai grija de tine din toate punctele de vedere, in special in ziua de astazi. Este clar ca tot mai multi oameni uita de ei si devin tot mai interesati de alte aspecte.

Programul strict, jobul, responsabilitatile par sa ne fi furat din bucuria de a trai. Si nu se poate alfel decat sa descoperi ce ar fi indicat sa faci pentru a avea o viata mai frumoasa. Este important de inteles ca totul pleaca de la tine. Cum sa ai grija de tine? Acorda-ti mai mult timp liber, dormi mai mult, petrece timp cu familia si prietenii, practica meditatia sau yoga. Doar vrei sa ai o minte purificata de griji si frici, nu-i asa?

Ei bine, vei intelege imediat ce este indicat sa faci pentru a aduce cateva schimbari pozitive in viata ta. Asa ca haide sa vedem cu poti evita o viata repetitiva si lipsita de sens.

Cum sa ai grija de tine – sfaturi usor de aplicat

Nu munci in exces. Poate ai auzit de burnout sau fenomenul de epuizare, atunci cand vine vorba despre job. Nu exagera cu aceasta practica. Mai bine dedica mai mult timp familiei tale si orice ar fi, nu renunta la activitatile impreuna cu ei. Te vei simti mai bine si vei avea mai multa energie astfel. Orice ar fi, incearca sa petreci serile cu cei dragi, vei avea mai multa energie pentru proiectele tale.

Mediteaza. Vorbim cat se poate de serios. Traim intr-o era in care cultura se diversifica si avem sansa de a ne bucura de obiceiurile altora. Asa ca ce ar fi sa le preluam pe cele bune? De exemplu meditatia poate fi o forma minunata de a te elibera de stres si de a te simti bine cu tine. Lasa gandurile la o parte si mediteaza 10 minute de dimineata si/sau seara. Doar relaxeaza si urmareste procesul respiratiei. Poate fi atat de eliberator! Daca vei face acest lucru constant vei avea mai multa energie si o stare de bine!

Sport. Cum sa ai grija de tine? Ai grija si de partea fizica, asa ca este indicat sa mergi pe jos zilnic, cu bicicleta, etc. Poti sa faci si exercitii cardio si de tonifiere de 2-3 ori pe saptamana. Vei avea o cu totul alta stare, trupul tau va arata mai bine iar tu vei fi mai binedispusa.

Dormi in pace. Si cel putin 7 ore pe noapte. Dupa cum stii deja, beneficiile somnului sunt nenumarate, asa ca poti avea o stare de sanatate mai buna. O minte mai exacta si o capacitate de a lua decizii mai elocventa. Practic actioneaza ca o detoxifiere la nivelul creierului.

Cum sa ai grija de tine – timp pentru activitatile care-ti plac

Iesi cu prietenele. Stii ca, de obicei, dupa ce se marita femeile au tendinta sa renunte la vechile prietenii pentru o viata „serioasa”? Nu deveni si tu una dintre acele persoane. Bucura-te in continuare de iesirile cu fetele, povesteste-le ce simti si relaxati-va impreuna.

Un cocktail intr-o seara de vineri alaturi de cele mai bune prietene poate fi o maniera minunata de a scapa de stres. Chiar nu trebuie sa petreci toate momentele libere doar cu partenerul de viata si copiii. Varietatea iti va prinde bine, asa ca nu omite sa faci ceea ce iti place.

Trezeste-te mai devreme de dimineata. Fa-ti un ritual al tau, ceva care sa te binedispuna. Pregateste o cafea buna, ia un mic dejun sanatos sau bea un pahar cu suc natural de portocale. Savureaza-l in liniste alaturi de cateva piese energizante, care-ti plac mult. Te vei simti muuult mai bine si vei incepe ziua cu dreptul. De asemenea, ai putea folosi afirmatiile pentru a crea o viata mai frumoasa.

Poate ca ai auzit si tu vorbindu-se despre acele afirmatii pozitive, care au rolul de a te face sa ai o stare de dispozitie mai buna si chiar o viata mai frumoasa. Poate ca te-ai gandit ca nu functioneaza de fapt, fiind vorba doar despre ceva superficial, specific “feminin”, mai multe despre afirmatii aici >>>

Citeste. In special seara, chiar si 10-15 minute este minunat. Alege o carte care crezi ca te tenteaza si bucura-te de o lectura de suflet. Viata este compusa din mici placeri si trairi, asa ca nu-ti mai inhiba dorintele si fa ceea ce iti face placere. Si orice ar fi nu uita sa-ti relaxezi mintea.

Timp liber. Mai mult. Nu te neglija, mergi mai des la shopping, la sala de sport, petrece timp cu copiii, etc. Fa-ti timp pentru vacante si nu uita sa te bucuri de viata. Cum sa ai grija de tine? Fiind atenta la adevarata ta natura si facand ceea ce iti place mai des, succes!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *