Ce beneficii aduce dusul fierbinte? Dar cel rece?

Inca de la inceput vrem sa te lamurim ca atat dusul fierbinte cat si cel rece au multe beneficii. Romanii alternau apa pentru a obtine cele mai bune efecte. Iar aceasta tehnica se practica inca de pe atunci. Daca vrei sa vezi cum se imbaiau latinii, incepe cu dusul fierbinte. Spala-te bine cu apa calduta si incheie cu dusul rece.

Ce vei obtine in acest mod? Ce beneficii au aceste dusuri? Ei bine, daca vei incerca varianta romana, un lucru este sigur: vei deschide si vei inchide porii. Asa ca dusul tau va fi complet.

Dar haide sa descoperim impreuna aceste beneficii.

Dusul fierbinte versus cel rece –  tu ce alegi?

Ei bine, pentru a-ti face o idee vom prezenta proprietatile ambelor tipuri. Asadar, dorim sa-ti spunem ca dusul fierbinte are, inainte de toate, un efect minunat asupra sistemului imunitar. De aceea sunt recomandate baile fierbinti atunci cand esti racita, de exemplu. De asemenea, te poate ajuta sa ai o dispozitie mai buna si o piele mai fina. Daca vrei sa ai grija de acest aspect, alege dusurile fierbinti. Nu uita sa aplici ulei de masline la final, in loc de crema de corp.

Iar daca aplici ulei, tine minte sa lasi pielea umeda pentru ca acesta sa poata fi absorbit cu succes. Ce beneficii mai are dusul fierbinte? Ei bine, va sustine circulatia optima a sangelui.

Te va ajuta sa relaxezi musculatura, in special dupa ce ai facut efort intens. Reduce starile de agitatie, nervozitate, etc.

Se pare ca si durerile de cap vor fi atenuate, la fel si oboseala. Asa ca data viitoare cand ai febra musculara, vei sti ce ai de facut.

Dusul rece – cand este optim?

In special cand nu este foarte frig afara. Desigur ca este benefic, dar poti si raci, asa ca nu incepe sa-l practici iarna…Evident ca te va ajuta sa te trezesti mai usor. Este de incercat in zilele toride de vara, cand vrei sa incepi ziua cu dreptul.

Evident ca vei fi revigorata si energica, daca vei practica aceasta tehnica straveche. Unii cercetatori sunt de parere ca dusurile reci te ajuta sa te concentrezi mai bine. Asa ca este util si celor care au nevoie de o putere de concentrare mai mare. Vei avea capacitatea de a munci cu spor, pana dupa-amiaza.

Este util si femeilor care vor sa slabeasca. Da, sustine intens procesul de ardere a grasimilor, asa ca nu-l evita. Un dus rece te va mentine motivata, optimista, iar tu vei arata mai bine ca oricand. Si se pare ca este util si in mentinerea unei podoape capilare admirabile.

Dusul fierbinte sau dusul rece?

Cel mai bine ar fi sa le alternezi si sa te bucuri de beneficiile ambelor tipuri. In special ca in curand sezonul cald se va instala. Iar un dus rece poate fi cea mai buna idee. Se pare ca romanii aveau dreptate, de aceea combinau dusul cald cu cel rece de fiecare data.

Baile fierbinti – ce trebuie sa stii

Un studiu realizat in 2016 a aratat ca persoanele obeze care au facut sport sau bai fierbinti au reusit sa dea jos un numar important de calorii. Desigur ca cei care au facut sport au slabit cel mai eficient, dar nici baile fierbinti nu sunt de lepadat!

Studiul a relevat informatii foarte importante….totul despre baile fierbinti aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *