Baile fierbinti: cum te ajuta sa slabesti

Stim ca nu este tocmai simplu sa tii dieta si sa faci sport, in special cand vii dupa o zi lunga, in care doar baile fierbinti te mai pot ajuta sa te relaxezi. Nu mai conteaza ca ai cateva kilograme in plus, uneori chiar nu ai chef de restrictii. Tocmai de aceea te incurajam sa recurgi si la alte metode de…slabit!

Poate nu stiai, dar baile fierbinti sunt o maniera facila prin care poti pierde multe calorii. Desigur, nu inseamna ca ar trebui sa mananci junk-food si sa eviti dietele. Este vorba despre faptul ca nu ar trebui sa fii atat de dura cu tine. Din cand in cand, da-ti voie sa savurezi o limonada si o baie lunga si relaxanta.

Iar cercetatorii au ajuns la concluzia ca o baie calda poate avea acelasi efect ca o plimbare pe jos, de o jumatate de ora! Nu suna rau, nu-i asa? Tocmai de aceea vrem sa iti detaliem pe larg avantajele acestui mod facil de a scapa de caloriile nedorite.

Baile fierbinti – ce trebuie sa stii

Un studiu realizat in 2016 a aratat ca persoanele obeze care au facut sport sau bai fierbinti au reusit sa dea jos un numar important de calorii. Desigur ca cei care au facut sport au slabit cel mai eficient, dar nici baile fierbinti nu sunt de lepadat!

Studiul a relevat informatii foarte importante. Se pare ca atunci cand faci o baie fierbinte arzi cu 79% mai multe calorii decat atunci cand pur si simplu stai jos, uitandu-te la televizor. Asa ca data viitoare cand nu ai chef de sport, ca sa fii sigura ca arzi din grasimi, stii ce ai de facut.

Iar baile fierbinti fac mai mult decat atat. Te pot ajuta sa ai organe mai sanatoase, iar glicemia poate scadea, datorita acestui obicei. Este indicat sa faci o baie fierbinte chiar inainte de masa, de fiecare data cand ai ocazia.
Asadar, baile fierbinti pot fi de real folos si celor care sufera de diabet, precum si de alte boli cronice care au la baza glicemia.

Baile fierbinti versus dusurile fierbinti

Ai observat ca un dus fierbinte te poate relaxa extraordinar, in special daca petreci macar 10 minute sub jetul puternic de apa? Nu este intamplator. Beneficii ale dusului fierbinte:

– cureti pielea intens, iar porii se vor deschide
– circulatia sangelui va fi imbunatatita, iar articulatiile, tendoanele, tesuturile si musculatura vor fi intarite. Poate fi foarte eficient in caz de durere si pentru reducerea inflamatiilor din corp
– poate fi foarte eficient pentru a pregati corpul de exercitiu fizic; musculatura va fi incalzita
– te eliberezi de tensiunea din corp, musculatura se relaxeaza
– scapi de tusea sacaitoare cauzata de inflamatia gatului
– te destresezi si scapi de insomnii, un dus fierbinte fiind ca un sedativ natural, care iti calmeaza trupul, mintea si nervii

Aceste beneficii apar datorita aburilor, asa ca din multe puncte de vedere dusurile si baile fierbinti sunt similare.

Baile fierbinti – concluzii

Desigur ca o baie nu are cum sa te ajute sa ai un corp de sirena, dar cu siguranta este mult mai eficienta si sanatoasa decat statul in fata televizorului, mancand chipsuri. Nu uita sa rezervi macar 30 de minute pentru tine, la ceas de seara.

Te va ajuta sa dormi mai bine, sa te eliberezi de stres si sa ai o stare de spirit mai buna. Cel mai bine ar fi sa-ti oferi o mica placere si sa scapi de niste calorii in plus. Succes!

 

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *