Alimente care iti ofera satietate si te ajuta sa slabesti

Aceste alimente care iti ofera satietate si te ajuta sa slabesti vor deveni preferatele tale. De ce? Pentru ca te vor ajuta sa eviti acea senzatie de foame, deseori aparuta atunci cand tii dieta.

Evident ca este imperios necesar sa nu mananci in exces, dar din fericire, aceste alimente care iti ofera satietate vor sustine procesul de slabire. Pentru ca, de cele mai multe ori, aceasta este o mare problema, cand tinem diete. Ce sa mancam astfel incat sa nu fim tentate sa „calcam” stramb?

Fie ca vorbim despre fructe, legume, seminte, poti sa fii sigura ca sunt anumite ingrediente care merg perfect in timpul curelor de slabire.

Alimente care iti ofera satietate – linte, cartofi sau ovaz?

Preferabil ar fi sa le incluzi pe toate in dieta, cat mai des. Aceste ingrediente contin fibre, proteine si minerale, asa ca te vor ajuta sa slabesti.

De ce lintea este un aliment important pentru sanatatea noastra

– in primul rand, sustine scaderea in greutate, asa ca este unul dintre alimentele pe care le poti consuma, fara sa ai remuscari. Datorita faptului ca este satioasa si contine nutrienti, este recomandat sa fie consumata cat mai des, in timpul dietelor, in special la masa de pranz. Vei uita de senzatia de foame, avand in vedere ca lintea are un continut ridicat de proteine, care iti va asigura necesarul de energie…mai multe despre linte >>>

Cartofii au un continul bogat de apa si sunt bogati in sodiu, fosfor, calciu, vitamina A, niacin, vitamina C, acid pantotenic, hidrati de carbon, magneziu, mangan, cupru, sulf, dar si cantitati mici de acid malic si acid citric.

Daca sunt gatiti corect si nu sunt asociati cu paine, carne, branza, etc. sustin procesul de slabire. De exemplu, o portie de cartofi la cuptor si ciuperci trase la tigaie reprezinta o idee excelenta de meniu de pranz. Iata reteta de cartofi la cuptor >>>

Alimente care iti ofera satietate – micul dejun, una dintre cele mai importante mese

Asa ca alege sa incepi ziua cu un terci din ovaz si fructe, o bunatate! In special daca preferi un mic dejun lejer, dar satios.

Fulgii de ovaz – de ce trebuie sa ii incluzi mai des in dieta ta:

– contin acid fitic. Acesta se poate regasi si in legume, nuci, dar si cereale. Asa ca acidul fitic este foarte important pentru organismul nostru. Este puntea de legatura intre magneziu, calciu, fier si zinc. Altfel, acestea nu ar putea fi digerate de trupul nostru. Actioneaza si in procese digestive importante ale enzimelor, cum ar fi pepsina, amilaza si tripsina.
Iata o reteta de terci, unde fulgii de ovaz sunt „vedetele”:

– 1/2 cana de fulgi de ovaz
– 1 canita de lapte de soia…reteta de terci completa aici >>>

Un suc de portocale proaspat stors sau un mar, la gustare, sunt alte idei excelente. In acest fel, vei fi mai putin tentata sa mananci in exces, la masa de pranz.

De asemenea, o cana plina cu popcorn preparat chiar de tine, reprezinta o optiune recomandata pentru o gustare de seara. De fapt, iti propunem mai multe idei de gustari cu putine calorii, pe care sa le incerci si tu.

Gustari sub 100 de calorii – iata lista completa

O cana obisnuita de struguri. Da, de obicei sunt de evitat in cadrul dietelor, dar daca mananca doar o ceasca de boabe de struguri nu va fi o problema. Contin fibre, vitamina K si magneziu, asa ca nu sunt de evitat. Sunt bogati in apa si sunt ideali ca gustare. Contin si polifenoli care lupta impotriva bolilor cardiovasculare.

20 de boabe de fistic. Nici mai mult, nici mai putin! Contin grasimi naturale nesaturate, adica cele indicate. Au un efect de satietate deosebit…mai multe gustari aici >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *