3 semne ca parul tau se deterioreaza. Ce trebuie sa faci

Orice femeie se confrunta la un moment dat in viata cu deteriorarea parului, in special in situatiile in care nu exista o rutina bine stabilita de ingrijire a acestuia. Folosirea produselor inadecvate pentru par si daunatoare structurii acestora, poate duce la deteriorarea parului in timp. Descopera in acest articol 3 semne ca parul tau este deteriorat si ce trebuie sa faci pentru a-i reda stralucirea.

Ai parul aspru si incurcat
Daca iti este greu sa iti piepteni parul si iti ia mult timp sa il descalcesti, inseamna ca firele de par sunt foarte aspre din cauza deteriorarii structurii acestora.
O cauza a acestui lucru este periajul agresiv, de aceea o modalitate de a mentine parul sanatos cat mai mult timp este de a-l peria doar inainte de spalare, cat timp acesta este uscat. Este recomandat sa eviti periajul atunci cand ai parul ud, deoarece poate duce la ruperea firelor de par din cauza periajului ingreunat.

Ai varfurile despicate
Folosirea unor tratamente chimice repetate, obiceiurile de ingrijire precare sau expunerea parului la conditiile nefavorabile din mediul exterior pot sa scada rezistenta firului de par, ducand astfel la despicarea varfurilor.
O modalitate usoara de a preveni despicarea firului de par este de a-l clati cu apa rece deoarece ofera o protectie mai ridicata a firului de par. De asemenea, sa nu uitam ca si o tunsoare noua te poate scapa de varfurile despicate. Chiar daca nu doresti sa tai foarte mult din lungimea firului de par, este indicat ca periodic sa inlaturi varfurile despicate.

Iti cade parul excesiv
Daca atunci cand treci cu mana prin par, ti se intampla sa ramai cu cateva fire de par printre degete, asta este un semn ca parul tau nu se afla in cea mai buna forma. Poate chiar observi, pe prosop sau pe perie, ca parul tau cade mai mult decat obisnuia in trecut.
Factorii care duc la caderea excesiva a parului pot sa fie diversi: de la stres, la probleme hormonale sau folosirea de produse daunatoare firului de par. Primul pas pe care poti sa il faci daca te confrunti cu o astfel de problema, este consultarea unui medic specialist. In cazul in care caderea parului tau este cauzata de un factor intern, cu siguranta un medic specialist iti va recomanda un tratament potrivit nevoilor tale.

Modalitati de a-ti mentine parul sanatos:
Mentinerea unui par sanatos nu presupune un efort, mai ales daca tii cont de urmatoarele aspecte in viata de zi cu zi.
Investeste in produse de styling calitative
Daca si tu faci parte dintre femeile care isi usuca parul cu un uscator sau il indreapta des cu o placa de par, este foarte important sa acorzi o atentie deosebita calitatii instrumentelor de coafare.
Deoarece temperatura ridicata emanata de o placa de par poate dauna structurii acestuia, iata cateva aspecte pe care este bine sa le iei in considerare atunci cand achizitionezi o placa de par:
– tehnologiile inovative. O placa de par calitativa cu tehnologie ThermoProtect ofera protectie firului de par impotriva supraincalzirii
– setari de temperatura. Este indicat ca placa de par pe care o folosesti sa aiba mai multe trepte de caldura pe care sa le poti folosi in functie de nevoile tale
– alte specificatii. In prezent placile de par moderne vin cu o serie de avantaje care contribuie la mentinerea sanatatii parului: ingrijire cu ioni minerali, tehnologie SplitStop care previne despicarea varfurilor, infuzie de cheratina, etc.

Aplica tratamente specifice tipului tau de par
Pe langa folosirea unor produse de styling de calitate, este important sa acordam ingrijire parului nostru prin folosirea unor produse care sa ne mentina parul sanatos si stralucitor. Pentru asta, poti sa folosesti un balsam de par dupa orice spalare si un ser de ingrijire care sa mentina sanatoasa structura parului.
De asemenea, periodic poti sa folosesti masti de par pe care le gasesti in comert gata preparate sau poti sa le prepari chiar tu acasa, in functie de nevoile parului tau. .
Acorda atentie dietei alimentare
Cum organismul are nevoie de lichide pentru a se hidrata, la fel se intampla si in cazul firului de par. Astfel, o hidratare corespunzatoare nu numai ca iti ajuta organismul, ci si imbunatateste aspectul firului de par.
De asemenea, alimentele pe care le consumi contribuie si ele la santatea parului, deoarece acesta este alcatuit in mare parte din proteine, motiv pentru care este indicat consumul de alimente bogate in proteine precum pestele, fasolea, ouale sau carnea de pui.

Deteriorarea parului poate fi evitata prin mentinerea unui stil de viata sanatos si folosirea de produse care sa nu dauneze firului de par. Daca parul tau nu este in cea mai buna forma in prezent, foloseste-te de sfaturile din acest articol pentru a-i reda sanatatea si stralucirea.

sursa foto: freepik.com

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *