RETETA de weekend: Cartofi crocanti la cuptor, perfecti pentru burgeri!

Vrei sa te bucuri de o portie de cartofi crocanti la cuptor, alaturi de un burger? Atunci este momentul sa incerci o reteta cu adevarat savuroasa. Si pe deasupra si sanatoasa.

Avand in vedere ca vom pune mai putin ulei si NU vom praji cartofii, asa cum facem de obicei, lucrurile stau mult mai bine. Evident ca va fi un proces mai lung si putin mai elaborat, dar nimic dificil.

Este nevoie sa ai putina rabdare pentru a pregati acesti cartofi crocanti la cuptor, dar crede-ne pe cuvant: te vor incanta! Practic, vei obtine ceva similar cu ce servesti la restaurant. Stii acei cartofi foarte deliciosi pe care ai senzatia ca nu ii poti pregati acasa? Ei bine, te-ai inselat, asa ca haide sa vedem impreuna cum se procedeaza.

Cartofi crocanti la cuptor – savurosi si satiosi

Dupa ce vei gusta acesti cartofi vei dori sa ii mananci si simpli, atat de gustosi sunt. Asa ca ii poti pregati si pentru a-i servi la serviciu, alaturi de o salata de cruditati. Atat timp cat nu sunt prajiti in ulei, acestia devin un aliment sanatos si necesar organismului.

Evident, nu iti recomandam sa mananci cartofi zilnic, ci sa variezi garniturile, pentru ca trupul tau sa beneficieze de toate vitaminele, prin rotatie.

RETETA cartofi crocanti la cuptor

Ai nevoie de:

– un kg de cartofi

– 3 linguri de faina de orez

– o lingurita de paprika sau boia

– 1 sau 2 ligurita de sare (dupa preferinte)

– 1/2 lingurita de curry

– 3-4 linguri ulei presat la rece (daca vrei ceva foarte sanatos)

– rozmarin

Mod de preparare

In primul rand, incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Spala bine cartofii, dar NU ii decoji. Intr-un bol amesteca condimentele cu faina de orez. Taie cartofii felii mari. Adauga si uleiul in bolul despre care vorbeam si amesteca bine. Acum este momentul sa treci feliile de cartofi prin acest amestec, iar apoi aseaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Este momentul sa introduci cartofii in cuptor pentru aproximativ 45 minute sau chiar o ora. Verifica din cand in cand si ii poti intoarce, pentru a fi sigura ca se rumenesc uniform.

Cartofi crocanti la cuptor – momentul adevarului!

Acum ca ai scos cartofii din cuptor, te poti bucura de savoarea lor. Vei observa cat de crocanti si minunati sunt. Apropo, poate vrei sa pregatesti si un burger, asa ca avem cateva sugestii.

Daca vrei un burger diferit, prepara unul vegetarian. Are mult mai putine calorii si poti fi sigura ca este mai sanatos. Poate este momentul sa incerci ceva nou.

 Burger vegetarian cu fasole rosie

Ingrediente:

– o conserva de fasole rosie boabe

– 1 ceapa mare

– 200 grame ciuperci

– un catel usturoi

– 2 linguri de faina sau de drojdie inactiva

– ulei

– condimente, sare, piper

Mod de Preparare…vezi reteta completa de burgeri vegetali aici >>>

4.86/5 (7)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *