Trucuri ca sa mananci sanatos

Daca si tu vrei sa ai mai mare grija la alimentatie, atunci ar fi bine sa iei in calcul aceste trucuri, ca sa mananci sanatos si inteligent. Desigur ca necesita anumite „sacrificii” din partea ta. Dar ce nu face o femeie pentru o silueta de vis si o sanatate de fier?!

Asa ca este momentul sa afli ce poti face pentru a avea mai mare grija de tine. Este indicat sa apelezi la aceste trucuri ca sa mananci sanatos. Nu de alta, dar mintea noastra trebuie „pacalita” din cand in cand. In acest fel, ne vom disciplina si vom sti care sunt cele mai bune idei, atunci cand vorbim despre nutritie.

S-au dus vremurile in care nu dadeam importanta alimentatiei si mancam orice. In acest secol al constientizarii de sine este indicat sa ne ocupam de toate aspectele importante. Esti gata sa ai mai mare grija de tine?

Trucuri ca sa mananci sanatos – nu te lasa usor

– pune piciorul in prag. Cel putin atunci cand vorbim despre decizia de a manca mai sanatos. Nu ceda imediat ce apare o pofta. Poti renunta la acea prajitura sau portie de cartofi prajiti de la fast-food. Iar cand ajungi acasa prepara ceva sanatos, dar gustos, pentru a te recompensa. De exemplu, paste integrale cu legume si somon.

O supa crema de legume sau o salata greceasca, cu branza feta este alta idee excelenta. Intelegi acum ce inseamna gustos, dar totodata hranitor. O limonada sau un mar sunt alte metode prin care poti „amana” poftele, daca nu vrei sa mananci.

– evita alimentele procesate. Congelate sau care trebuie „doar” incalzite. Probabil ca stii deja ca abunda in chimicale si aditivi. Si ce crezi? Acestea nu sunt deloc sanatoase. Alege sa cumperi o salata sau o mancare cat mai putin procesata. Daca nu ai chef sa gatesti, invata cateva retete simple si rapide. Cum ar fi peste la cuptor cu legume sau broccoli oparit si un gratar de curcan. Poti gati (sau cumpara) ceva sanatos, o data la cateva zile. Nu e musai sa prepari mancare zilnic. Dar asigura-te ca mananci alimente calitative.

Trucuri ca sa mananci sanatos – echilibrul este totul

Adica ar trebui sa fii ponderata si sa optezi pentru portii mult mai mici. Nu te grabi cand mananci, ia inghitituri mici si bucura-te de fiecare moment. Masa ar trebui sa fie ceva care sa te bucure. Iar uitatul la TV iarasi nu este recomandat, cand mananci.

Mesteca mancarea de cat mai multe ori si fii impacata cu tine cand mananci. Niciodata nu manca atunci cand esti stresata, vei manca mai mult si digestia va fi afectata.

Ca tot vorbeam de echilibru, consuma mai putin alcool, zahar, sucuri carbogoaze, fast-food etc. Mananca un burger la un restaurant, unde vine acompaniat de cartofi de casa si carne mai buna.

Sau prepara burgeri, shaorma sau pizza, chiar la tine acasa. Crede-ne pe cuvant, iti vor placea mult mai mult. Vei sti ce pui in ele, asa ca asigura-te ca achizitionezi alimente de calitate.

Trucuri ca sa mananci sanatos – nu uita de gustari

Gustarile sanatoase sunt cheia unui organism sanatos, dar si a unei siluete armonioase. Asa ca obisnuieste-te cu acele gustari nutritive si eficiente. Nu ne referim la covrigei, merdenele sau pateuri.

Gustari sub 100 de calorii – ce zici de humus, mango sau afine?

Morcovi baby cu humus. Vei avea parte de betacaroten, vitamina A si proteine. Si da, nu vei consuma mai mult de 100 de calorii. Inmoaie cativa morcovi fierti in 2 linguri de humus. Apropo, morcovii sunt indicati in curele de slabire sustinand intreg procesul, iar studiile englezilor confirma aceste aspecte.

Cuburi gheata cu…mango. Suna interesant, nu-i asa? Trebuie sa cumperi mango proaspat, sa faci smoothie si sa il pui in suportul pentru cuburi de gheata…mai multe gustari sub 100 de calorii aici >>>

Trucuri ca sa mananci sanatos – gateste mai des

Cea mai buna idee, atunci cand gatesti chiar tu, totul este mai bun. Pentru ca vei sti exact ce contine mancarea ta. Alege sa consumi mai multe leguminoase, dar si salate, fructe si legume. Nu uita sa alegi farfurii mai mici, lasa la o parte portiile uriase. O regula generala ar trebuie sa fie aceea de NU manca dupa ora 19. Fa exceptii uneori, dar asigura-te ca sunt rare.

Nu uita sa bei sucuri de fructe si legume, smoothie-uri, etc. Dar nu cat este ziua de lunga, acestea sunt calorice si iti pot afecta silueta.

Mananca mai multe fibre si nu uita de micul dejun, cea mai importanta masa a zilei. Asigura-te ca mananci ceva sanatos si hranitor si bucura-te de un trup zvelt si sanatos!

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *