Romanii nu mananca micul dejun. Cum le poate afecta sanatatea?

Probabil stii ca, de obicei, romanii nu mananca micul dejun, iar daca o fac, aleg produse nesanatoase, care nu le confera energie. In jur de 53% dintre romani pleaca la munca cu stomacul gol, avertizeaza specialistii in domeniu.

Cu totii ne dorim sa rezistam, sa fim in forma si ne indeplinim obiectivele. Toate acestea sunt realizabile daca ne rezervam timp pentru micul dejun!

Obiceiurile alimentare sunt in directa legatura cu stilul de viata, iar romanii incep sa inteleaga acest aspect.

Cat de important este sa ai un stil de viata sanatos? Ei bine, romanii nu mananca micul dejun, dar macar stiu ca gresesc.

Daca pana nu demult cina era cea mai importanta masa a zilei, un obicei complet nesanatos dupa aprecierea specialistilor, in 2017 romanii au inteles importanta micului dejun, informeaza un studiu Herbalife.

Romanii nu mananca micul dejun – cum ii afecteaza?

Studiul Herbalife, „Micul dejun – Atitudini si comportamente” a identificat obiceiurile reale ale romanilor. Chiar daca 86% dintre romani sunt de acord ca micul dejun este cea importanta masa a zilei, doar 56% mananca in fiecare dimineata. O treime dintre acestia admit ca servesc micul dejun de maximum trei ori pe saptamana sau niciodata.

Principalele motive pentru care romanii nu mananca micul dejun sunt lipsa senzatiei de foame, lipsa timpului si teama de a nu se ingrasa.

ATENTIE!

Cei care nu mananca dimineata au marturisit cateva dintre efectele negative experimentate: senzatia accentuata de foame resimtita pana la ora pranzului, pranz copios, lipsa de energie si concentrare in prima parte a zilei.

Femeile sunt primele care sar peste micul dejun, si spun ca fac asta din obisnuinta, chiar daca senzatia de foame exista. Tot ele, au inlocuit micul dejun cu o ceasca de ceai sau de cafea. Persoanele cu varste cuprinse intre 46-65 de ani iau micul dejun mai des, in medie de 3-4 ori pe saptamana. S-a mai observat ca cei care au un nivel de educatie superior tind sa ia micul dejun mai des comparativ cu cei cu o educatie medie.

Romanii nu mananca micul dejun – 15% mananca in drum spre birou

85% dintre romanii care mananca micul dejun aleg sa il serveasca acasa, iar 15% la birou sau in drum spre birou. Doar 50% dintre cei care mananca micul dejun marturisesc ca extrem de rar aloca intre 5 si 15 minute pentru a sta la masa dimineata, timpul alocat in mod frecvent fiind mult mai redus.

Numarul celor care aleg sa manance dimineata ar putea creste, 53% dintre romani dorindu-si sa aiba acces la retete extrem de rapide pentru prepararea micului dejun.

Ce sa mananci la micul dejun ca sa slabesti – retete simple si utile!

– prepara o omleta cu legume si fara ulei. Ai nevoie de o tigaie din teflon si putina rabdare, pentru a te trezi mai devreme sa prepari reteta. Pune ce legume doresti si nu manca paine. Poti adauga o salata de cruditati, in schimb…vezi retetele aici >>>

Romanii nu mananca micul dejun. Ce consuma cei care aleg sa manance de dimineata?

Primele optiuni ale romanilor pentru micul dejun sunt: oua (75%), branza (67%), paine si cafea (65%), iaurt (58%), unt (55%), carnati, sunca si proteine de origine animala (51%).

Micul dejun ideal recomandat de catre specialisti ar trebui sa contina fructe sau sucuri de fructe, fibre si proteine.

„Nu este important doar sa servesti micul dejun, ci conteaza foarte mult ce si cat mananci. De exemplu, daca alegi pentru prima masa a zilei carbohidrati simpli, cum ar fi produsele de patiserie, acestia nu vor furniza cantitatea de proteine necesara pentru fiecare masa. Acest obicei te va face sa simti si mai mult foamea pe timpul zilei. Un mic dejun bogat in proteine va reduce poftele pe parcursul zilei, iar acest lucru ajuta mult la controlarea apetitului. Hidratarea nu trebuie nici ea neglijata, corpul avand nevoie si de lichide,” spune Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu, medic primar Igiena Alimentatiei si Nutritie si membru in Comitetul Consultativ in Nutritie al Herbalife…continuarea aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *