Vitamine pentru piele. Asa te mentii tanara si frumoasa!

Sigur si tu ai vrea sa stii care sunt acele vitamine pentru piele care te pot ajuta sa arati tanara si frumoasa mult timp de acum incolo. Daca pana acum credeai ca doar cremele scumpe te pot ajuta sa ai un ten luminos si ingrijit, te inselai amarnic. Asa ca esti pe cale sa afli cateva „secrete” de intretinere a pielii la care poate ca nu te asteptai pana acum.

Asadar, exista anumite vitamine pentru piele, care te pot ajuta sa ai mai mare grija de acest aspect. Pana la urma, pielea este cel mai mare organ al organismului, asa ca ai face bine sa ai mare grija de ea.

Ridurile si „striatiile” neplacute pe care le poti regasi la nivelul tenului in special, pot fi atenuate. Aici intra in scena vitamina B. Aceasta poate face minuni atunci cand vine vorba de prevenirea procesului de imbatranire.

Desigur, daca nu consumi acele alimente care contin vitamine din seria B-urilor, poti lua chiar si suplimente. Nu sunt la fel de eficiente, ca vitaminele luate direct din alimentatie, dar tot te vor ajuta.

Vitamine pentru piele – ai grija de tine in mod natural

Vitaminele din seria B au o mare influenta pozitiva asupra pielii, asa ca poti remedia mai multe probleme de acest tip. Pot atenua pliurile, iar ridurile pronuntate nu vor mai fi o problema. Cel mai bine este sa previi, asa ca ia aceste vitamine pentru piele cat mai repede. Nu trebuie sa astepti sa ai 40 de ani. In acest fel, micile riduri de expresie vor deveni imperceptibile.

Vitamina B2 te poate ajuta sa vindeci pielea inflamata, aceasta va deveni luminoasa si va capata acel aspect sanatos. Aceasta vitamina are rolul de a accelera procesele metabolice. Cand ai o deficienta de vitamina B2, pielea incepe sa se usuce, in special buzele, in colturi.

Vitamina B3 are rolul de a imbunatati circulatia sangelui si de a sustine procesul de hidratare. Daca ai o deficienta de vitamina B3, s-ar putea sa te lupti cu acneea si cosurile.

Dupa cum vezi, aceste vitamine pentru piele au un rol esential. Vitamina B5 este cea care te ajuta sa mentii un nivel de stres mai scazut, asa ca vei avea mai putine cosuri si sebum (aspect lucios al pielii). In acest fel, tenul tau va fi mai sanatos si ingrijit.

 

Vitamine pentru piele: ce ar trebui sa mananci?

Vitaminele B6, B9 si celebra B12 sunt iarasi foarte importante pentru a regla aceste procese. Vitamine B6 de exemplu, te va feri de factorii de poluare si de razele soarelui, astfel incat pielea ta va fi protejata. Toate aceste vitamine lucreaza in „echipa”, asa ca este important sa le avem in organismul nostru.

Ce ar trebuie sa mancam? Iata lista: seminte de floarea-soarelui, fistic, nuci, cereale integrale, fasole, varza de Bruxelles, broccoli, ciuperci, spanac, carne alba, varza, unt de arahide, avocado, cartofi dulci, conopida, orez brun, carne de curcan, migdale, fructe de padure, castraveti, linte, somon, fructe de mare.

Desigur ca un medic specialist te poate ajuta sa imbunatatesti aceasta lista, dar fii sigura ca aceste alimente te vor ajuta. Nutritia este extrem de importanta pentru sanatatea noastra.

Vitamine pentru piele. Ce mai poti face?

Renunta la cremele sofisticate care, de cele mai multe ori, sunt pline de chimicale si iti afecteaza pielea. Pentru corp, foloseste ulei de cocos sau masline, imediat dupa dus. Face minuni, va hidrata pielea mai bine ca orice crema.

Pentru ten, uleiul de migdale dulci, cel de argan sau cel de cocos sunt excelente. Aceste uleiuri sunt bune si pentru par, asa ca nu te sfii sa hidratezi si parul. Vei ramane uimita de rezultatele favorabile.

Nu uita ca pielea frumoasa este si rezultatul unei nutritii sanatoase si a consumului de apa!

 

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *