Cele mai puternice 3 metode de detoxifiere a organismului

Detoxifierea organismului este un curent la moda. Si nu este de mirare, pentru ca regimurile de detox promit rezultate extraordinare pentru corp: mai multa energie, scadere in greutate si o calitate mai buna a pielii, printre altele. Insa nu toate dietele promovate pe internet au si efectele dorite. Unele dintre acestea te pot chiar priva de nutrientii benefici organismului. De aceea, este bine sa cunosti metodele de detoxifiere care respecta felul in care organismul tau functioneaza.

Toxinele sunt peste tot in jurul nostru

Peste tot in jurul tau exista substante chimice nocive. Unele sunt mai periculoase decat altele. Gandeste-te la emisiile masinilor, poluare, ambalajele de plastic cu care intra in contact mancarea, metalele grele, pesticidele, diversi hormoni continuti de carne sau lactate etc. Intri in contact cu aceste substante in fiecare zi si unele dintre ele ajung in corpul tau. Din fericire, organismul are un mecanism de eliminare a acestor toxine, insa uneori trebuie ajutat pentru ca unele substante raman in corp. De exemplu, bisfenolul-A (BPA) din ambalajele de plastic este eliminat aproape in totalitate, insa ceea ce ramane se ascunde in celulele grase ale corpului si poate interfera cu hormonii din organismul tau. La fel se intampla cu anumite metale grele precum plumbul, nichelul, cadmiul, mercurul sau aluminiul sau cu compusii anumitor medicamente. Iata cum poti ajuta corpul sa elimine aceste substante toxice.

  1. Mergi la sauna saptamanal

Transpiratia te ajuta sa elimini atat metalele grele, cat si xenobioticele (compusii petrochimici sau din plastic). O cercetare realizata in 2012, avand la baza 50 de studii, a aratat ca prin transpiratie putem elimina plumbul, cadmiul, arsenicul si mercurul. Acest lucru este valabil atat pentru saunele traditionale, cat si pentru cele cu infrarosu. Tot prin transpiratie se elimina din organism si bisfenolul-A. 

Mergi saptamanal la sauna, fie la un centru spa, fie la o sala de gimnastica, si stai cel putin 15-20 de minute acolo. Vei observa ca in timp aspectul pielii se imbunatateste, starea generala este mai buna si vei avea mai multa energie. Nu uita insa ca prin transpiratie pierzi electroliti si minerale asa ca este foarte important ca atunci cand mergi la sauna sa bei multe lichide si sa cresti aportul de sare (preferabil sare de Himalaya, sau o alta sare cu continut ridicat de minerale).

2. Consuma carbune activ pentru a scapa de toxine

Carbunele activ este o forma de carbon cu o suprafata mare, care are proprietatea de a absorbi majoritatea tipurilor de toxine si unele microorganisme. Este folosit de mii de ani, iar in camerele de garda din toata lumea se foloseste pentru a trata otravirile. Carbunele activ neutralizeaza si absoarbe bisfenolul A, toxinele alimentare, sarurile metalelor grele, alkaloizilor si alte toxine chimice sau biologice. Odata absorbite, ele sunt eliminate prin tractul digestiv. Totusi, carbunele poate absorbi si substantele bune din organism, de aceea nu este recomandat sa il iei impreuna cu suplimente sau minerale. Il poti lua inainte de a merge la sauna sau de a face exercitii fizice care te vor ajuta sa transpiri. Carbunele activat se gaseste sub forma de tablete in majoritatea magazinelor naturiste. Il poti gasi in oferta de produse de detoxifiere la Planteea, la un pret foarte avantajos.

3. Glutationul sprijina dezvoltarea celulara

Unul dintre cei mai puternici antioxidanti, glutationul, te protejeaza de actiunea metalelor grele. El sustine enzimele ficatului sa distruga toxinele si metalele grele. De aceea, este esential pentru organism. Totusi, procesul de digestie distruge glutationul normal, de aceea ai nevoie sa il iei din suplimente cu glutation liposomal, care isi poate croi drum prin aparatul digestiv fara a fi eliminat. Poti lua de asemenea suplimente cu N-acetilcisteina si acid alfa lipoic, pe care organismul tau le poate folosi pentru a produce glutation.

Toxinele sunt peste tot, mai ales daca traiesti intr-un oras aglomerat, plin de poluare. De aceea, este bine sa folosesti aceste trei metode care ajuta si sustin procesele naturale de detoxifiere a organismului.

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *