Slabeste folosind dieta Sattvic Yoga

Chiar daca nu esti o fana a practicilor yoga, este bine sa aflii despre benefiile si cum poti sa slabesti folosind dieta Sattvic yoga.

Practicile yoga te ajuta sa duci o viata linistita si implinita din punct de vedere spiritual. Dieta Sattvic are menirea de a te ajuta sa ajungi mai aproape de spiritualitate, printr-o conduita alimentara. Dar pe langa acest beneficiu, dieta te poate ajuta sa slabesti eficient si intr-o maniera sanatoasa.

Yoga

Yoga reprezinta un stil de viata caracterizat printr-un set de exercitii si ritualuri. Este un mod de viata alternativ si non-conventional. El provine din Asia si este diferit de culturile vestice, cu care si tara noastra se asemuieste din multe puncte de vedere. Mancarea si alimentatia in general, joaca un rol important in viata unui yoghin, deoarece mancarea are efecte directe asupra organismului si a starii noastre psihice.

Dieta Sattvic Yoga

Dieta Sattvic Yoga consta in principal dintr-un set de meniuri simple si usoare. Ea este urmata atat de catre cei care doresc sa tina o cura de slabire dar si pentru cei care doresc sa ajunga la o implinire spirituala.

Beneficiile dietei Sattvic Yoga

O dieta Sattvic Yoga ajuta digestia. Datorita faptului ca ea se bazeaza pe alimente usor digerabile, dieta previne cancerul de colon, hemoroizii si uleratiile stomacale.

Dieta se bazeaza pe dragostea fata de ceea ce mananci si te motiveaza sa aflii de unde provine mancarea ta si care ii este calitatea. In principal, mancarurile provenite de la tarani si nu de la ferme mari, legumele si fructele, orezul si orice produs care nu se bazeaza pe suferinta unei fiinte sunt cele pe care este recomandat sa le alegi. In acest fel vei asocia sentimente positive cu mancarea, iar acest lucru te va face mai implinita emotional.

Alimentele din dieta Sattvic

Principalele alimente pe care se bazeaza dieta Sattvic, sunt:

  • legume
  • cereale
  • nuci si alune
  • miere
  • lapte si produse lactate
  • cereale integrale
  • ceaiuri
  • seminte
  • oua
  • paine integrala

Dieta Sattvic si cum poti slabi

Apa inainte de masa

Incepe ziua cu un pahar cu apa usor calduta sau la temperatura camerei. De preferat amesteca zeama de lamaie si putina miere in apa. Apa pe stomacul gol ajuta la o mai buna hidratare si la stimularea metabolismului, ajutand la arderea grasimilor.

Micul dejun

Micul dejun trebuie sa contina in principal fructe. Cea mai buna metoda este aceea de a taia mai multe tipuri de fructe, de preferat de sezon, intr-un bol. Poti presara putina miere, daca doresti. Pentru a alterna, poti pune fructe peste un bol de cereale cu lapte. Alege cereale ca fulgi de ovaz sau porumb, sau orice altceva iti face placere atata timp cat nu contin multe zaharuri si cacao. Fructele sunt bogate in mod natural in fructoza (un tip de zahar tipic fructelor).

Pranz

Mananca salata la pranz. Amesteca salata verde, cu morcovi, rosii si sfecla rosie (fierta). Poti adauga un strop de lamaie si ulei de masline. Poti adauga sare, dar nu mai mult de un varf de cutit. Indrazneste sa fii creativa! Inlocuieste sarea cu branzeturi usor sarate, ca spre exemplu feta.

Cina

Cina poate consta din salata si: supa de rosii, legume la cuptor, fructe coapte.

Bauturi

Bauturile pot insoti mesele sau le poti savura de-a lungul zilei. Cele mai bune bauturi care te juta sa slabesti sunt: ceaiul verde, apa de cocos, suc de lamaie sau limonada, sau pur si simplu apa.

Intre mese

Pentru a amorti foamea dintre mese, mananca fructe cat mai variate.

Atentie: fructele contin fructoza. Prea multe fructe consumate, pot duce la cresterea in greutate

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *