Obiceiuri de dimineata care NU te lasa sa slabesti

Poate ca nu stiai, dar anumite obiceiuri de dimineata s-ar putea sa-ti ingreuneze procesul de slabire. Asa ca ar fi bine sa acorzi mai multa atentie acestui capitol. Multi dintre noi nu suntem matinali si avem o dificultate in a ne trezi la prima ora.

Astfel ca devine aproape imposibil sa mai ai chef de obiceuri de dimineata, care ar trebui sa fie si sanatoase pe deasupra…Ei bine, vestile bune constau in faptul ca este mult mai simplu decat pare.

Asa ca de acum incolo vei invata sa aplici cateva reguli care te vor ajuta enorm in ceea ce priveste disciplina si aplicarea corecta a acesteia. Haide sa aflam impreuna ce poti face inca de la prima oara, pentru ca procesul slabirii sa decurga mai repede.

Obiceiuri de dimineata care nu te lasa sa slabesti. Stiai?

Faptul ca nu bei apa pe stomacul gol. Imediat cum te trezesti ar trebui sa bei cel putin o cana mare de apa plata. In acest fel, vei activa rapid activitatea organelor interne, iar tranzitul intestinal va fi imbunatatit. Metabolismul va fi, la randul sau accelerat, iar micul dejun se va digera rapid.

De asemenea, ii va ajuta enorm pe cei care nu pot manca de dimineata. Atunci cand bei apa pe stomacul gol, vei declansa si senzatia de foame. Asa ca vei avea o surpriza placuta, in cazul in care aceasta era una dintre problemele tale. Toxinele vor fi eliminate cu usurinta, asa ca vei stimula procesul slabirii.

Daca stai acasa si nu te grabesti spre birou, incearca sa bei chiar 2-3 pahare de apa pe stomacul gol. Poate nu vei reusi din prima, dar in timp cu siguranta iti va veni usor. Vei elimina rapid toate acele toxine pe care le tineai in organismul tau.

Faptul ca nu renunti la cafea…cu lapte, zahar si alte „minuni”. Te intelegem perfect daca vrei sa incepi ziua cu o cafea buna. Unii oameni chiar nu se pot urni altfel, iar cofeina in cantitati moderate nu dauneaza. In schimb, daca vrei sa slabesti renunta la cafelele cu lapte de la birou, pline de zahar si E-uri. Daca vrei o cafea dulce, opteaza pentru stevia in loc de zahar. Iar laptele poate fi inlocuit cu varianta sa de soia sau migdale.

Laptele vegetal nu are grasimi din abundenta, asa ca te va ajuta in procesul de slabire.

Obiceiuri de dimineata care nu te lasa sa slabesti – sari peste micul dejun?

Faptul ca nu mananci la micul dejun va dauna dietei de slabire. Si este firesc sa fie asa. Daca prima masa o vei avea la ora 13, bineinteles ca vei manca mai mult decat este normal. Opteaza pentru un mic dejun sanatos, un smoothie de fructe de padure sau un ou ochi si o felie de paine integrala. Adauga si o salata de castraveti si vei avea parte de nutrientii necesari. Mai poti manca un bol de ovaz cu lapte vegetal sau 2 felii de paine integrala cu salata de vinete si ardei capia.

O felie de paine integrala unsa cu unt de arahide fara zahar si un pahar cu lapte de migdale este alta varianta grozava. Oricare dintre aceste optiuni este mai mult decat binevenita pentru prima masa a zilei. Orice ai face evita sa mananci o gogoasa cu zahar sau un covrig cu sare…Evident ca nu vor incuraja procesul slabirii, sub nicio forma!

Faptul ca nu iei gustari. Dupa micul dejun poate exista un interval de timp foarte mare pana la masa de pranz. Tocmai de aceea, este bine sa fii pregatita cu gustari sanatoase. Adica, o mana de migdale, caju sau nuci romanesti reprezinta o gustare excelenta. De asemenea, un iaurt de soia sau cu continut scazut de grasimi sunt alte idei foarte bune.

Nu uita sa cumperi si fructe, un mar, o para, cateva capsune sau afine sunt binevenite ca gustari, atunci cand vrem sa slabim. Atentie, nu vei avea mai mult de 2 gustari pe zi. Iar acestea vor avea loc intre mese, in mod evident.

Mic dejun fara colesterol – cum se prepara?

Are la baza ovaz si seminte de chia, 2 alimente de referinta pentru o sanatate de fier. Semintele de chia sunt bogate in Omega 3 si 6. De asemenea, au proprietati antioxidante care previn bolile de inima si artrita. Contin fosfor, calciu, magnan si potasiu.

Dar nici ovazul nu este de neglijat. Bogat in fibre care scad colesterolul, precum si minerale ca manganul, seleniul, zincul, magneziul, fierul si fosforul.

Mic dejun fara colesterol – reteta

Ingrediente…mai multe despre un mic dejun fara colesterol si reteta completa >>>

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *