Oase puternice. NU calciul este esential, ci magneziul!

Ca sa ai oase puternice este important sa ai o dieta sanatoasa, bogata in minerale, care sa sustina sistemul imunitar in special pe masura ce trec anii. Nu de alta, dar stim cu totii zvonurile conform carora calciul ar fi secretul unor oase puternice si sanatoase.

Tocmai de aceea se recomanda lactatele, desi acestea nu au mereu un efect pozitiv asupra organismului. Poate ca este nevoie si de calciu, dar noi cercetari in domeniu arata ca magneziul ar fi, de fapt, cheia succesului.

Cercetatorii au observat inca o anomalie. Se pare ca prea mult calciu duce la inflamatii in corp, de unde si bolile specifice…
Un studiu care s-a desfasurat pe parcursul a 12 ani si a angrenat nu mai putin de 78.000 de asistente a aratat ca pe masura ce consumau mai mult lapte de vaca crestea si riscul de a avea fracturi!

Oase puternice – ce este de facut?

Si mai este o „coincidenta” pe care au observat-o oamenii de stiinta. In tarile in care consumul de lactate este redus rata de fracturi a oaselor este de asemenea foarte scazuta.

Si nu conteaza doar sa consumam alimente cu calciu, ci ca acesta sa fie absorbit in corp. Este necesar sa fie procesat corect pentru a sustine oasele si a nu cauza afectiuni la nivelul organismului.

98% din calciu este la nivelul oaselor, 1% la nivelul dintilor si alt 1% in tesuturi, asa ca acea cantitate de calciu care nu se depoziteaza corect NU este benefica. In loc de oase puternice, putem suferi diverse afectiuni:

  • calcifieri la creier, ficat si rinichi
  • calcifieri la nivelul incheieturilor
  • artere cu circulatie ingreunata
  • oase fragile

Este demn de stiut ca absortia calciului este incetinita de un consum ridicat de grasimi artificiale. De aceea nu se recomanda consumul de fast-food si alte alimente procesate. De asemenea, reducerea consumului de zahar, sare si cresterea consumului de nutrienti.

Oase puternice – ce legatura are magneziul?!

Ei bine, daca vrei sa ai oase puternice si sa nu faci osteoporoza ar trebui sa te axezi si pe consumul de magneziu! Se pare ca acest mineral este cheia succesului. In sensul ca magneziul regleaza cantitatea de calciu din organism, asa ca acest mineral nu va mai fi in exces. Magneziul este esential in peste 300 de procese care au loc in organism, asa ca este important sa fie prezent.

Ce poti face, cum poti preveni lipsa de magneziu?

– nuci si seminte. Au un continut ridicat din acest mineral, asa ca se potrivesc perfect situatiei. Mananca mai des seminte de dovleac, abunda in magneziu. Alte seminte si nuci: caju, migdale, nuci pecan, seminte de floarea-soarelui

– peste. In special cel gras, ca: macroul, somonul si tonul. Acestia contin mai contin vitamina D si acizi grasi omega 3. Este bine sa mananci cel putin o data pe saptamana

– soia. Un aliment cu adevarat miraculos, nu ar trebui sa lipseasca din niciun regim sanatos de viata. Lipsa de magneziu poate fi …citeste mai multe despre magneziu aici >>>

Asadar, cine vrea oase puternice si sanatoase ar trebui sa acorde atentie mai multor aspecte importante. Lactatele nu sunt neaparat benefice, ba chiar exista studii care arata contrariul.

Este bine de stiut ca magneziul inverseaza inflamatiile, asa ca echilibrul dintre acesta si calciu este fundamental.

Vei avea oase puternice si daca vei consuma mai multe cruditati, salate verzi, spanac, legume, cereale integrale si avocado. Asa ca nu spune ca nu stii de unde sa preiei acest mineral esential si pentru buna noastra stare de spirit.

Nu te axa doar pe suplimente, vei vedea ca cel mai bine asimilezi vitaminele si mineralele direct din alimente. Succes!

4.67/5 (54)

Va rugam sa evaluati acest articol

Un comentariu la „Oase puternice. NU calciul este esential, ci magneziul!

  • 3 februarie 2020 la 20:37
    Permalink

    Multumesc frumos pentru informatii . Cunosc persoane care mancau numai produse de la tara ( lapte , branza ) si au avut probleme cu dantura , osteoporoza . M-am mirat pentru ca stiam de calciu ca este bun pentru oase . Acum am aflat ca magneziul este important pentru oase sanatoase .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *