Ce sa nu faci cand ai parul ud

Poate ca nu stiai, dar parul ud poate fi foarte sensibil, asa ca va trebui sa stii ce sa faci pentru a nu pune in pericol podoaba capilara. Stii despre faptul ca multe persoane se confrunta cu caderea parului, asa ca nu vrei sa faci si tu parte din aceasta „categorie.”

Parul ud tinde sa fie foarte fragil, iar multe femei au tendinta sa ignore acest aspect si cred ca nu reprezinta o problema. Desigur ca nu este deloc asa. Parul va fi mult mai casant in acele momente, asa ca se poate rupe foarte usor. Nu incerca sa-l piepteni fortat pentru ca s-ar putea sa rupi si firele care nu erau menite sa cada inca.

Astazi vom invata cateva trucuri pentru a sti cum sa avem grija de parul nostru si pe viitor. Imediat dupa spalare ar fi bine sa folosesti un ulei specializat. In special daca ai parul vopsit, pentru ca acesta va avea tendinta sa se incurce si mai mult.

Ce sa nu faci cand ai parul ud – atentie!

Nu folosi placa imediat. Nu este deloc o idee buna sa-l intinzi sau sa-l incretesti tocmai atunci. Nu de alta, dar risti sa-l arzi rau de tot! Si cu siguranta nu asta vrei. Daca vrei sa-l aranjezi fa-o dupa ce s-a uscat. De asemenea nu uita sa folosesti uleiuri cu efect emoliant pentru a fi sigura ca firele de par sunt hidratate.

Nu te pieptana imediat. Chiar nu este cazul sa faci asta imediat dupa ce te-ai spalat, cand ai parul ud. Te gandesti poate ca este mai greu sa-l usuci asa. Dar nu este adevarat. Lasa-l sa se zvante un pic, dupa care usuca-l putin cu uscatorul, dupa ce ai aplicat in prealabil putin ulei hidratant. Desigur ca in acest fel parul se va descurca imediat si va fi mult mai moale la atingere.

Nu il prinde cu elasticul sau in coc. Ai putina rabdare si lasa parul ud sa se usuce in mod natural. Desigur ca atunci cand il prinzi in coc ud acesta se va ondula de la sine, pana se usuca. Dar din pacate acest obicei nu este atat de sanatos pe cat ai crede, avand in vedere ca va duce la ruperea firelor de par. Acesta va deveni si mai casant si nu va arata foarte bine, daca vei insista cu aceasta idee.

Mai bine foloseste o perie rotativa ulterior uscarii si parul tau va arata mai bine ca oricand.

Ce sa nu faci cand ai parul ud – nu merge imediat la culcare!

Nu este indicat sa dormi cu parul ud. Nici macar in zilele calduroase, nu este deloc recomandat, avand in vedere ca parul va fi super incalcit si dezordonat la trezire. De asemenea, nu va fi lucios si fin ca de obicei, iar tu ve tei chinui mai mult pentru a-l aranja.
Asa ca lasa lenea la o parte si asigura-te ca l-ai uscat inainte de a merge la culcare. Iti va parea bine ca ai luat aceasta decizie.

Nu folosi uscatorul la o temperatura foarte ridicata. In mod evident ca va afecta parul ud, asa ca nu te risca. Ai mai multa rabdare, chiar merita sa mai astepti inca 5 minute, pentru a fi sigura ca nu afecteaza parul. Altfel risti sa ai parul „matura”, acel efect nesuferit care apare in momentul in care insisti sa usuci parul in acest mod.

Mastile ar trebui aplicate pe parul uscat! Probabil ca nu stiai asta, dar asa este cel mai bine, asa ca aplica-le inainte de spalare. Se pare ca va avea efecte mai bune, daca vei proceda in acest fel.

Nu strange parul cu prosopul. Nu este decat o maniera prin care vei „reusi” sa distrugi nenumarate fire de par perfect sanatoase. Asa ca sterge-l cu blandete si ai rabdare in tot acest proces.

Nu uita sa aplici uleiuri naturale precum cel de ricin sau cel de masline, pentru a fi sigura ca parul tau este hidratat si sanatos.

Remedii naturale impotriva parului gras

Din fericire, exista si solutii naturale, pentru acelea dintre voi care sunt dispuse sa le incerce. Asa ca, de acum incolo vei putea incerca remediile prezentate de noi. Apropo, suntem siguri ca vei avea o surpriza foarte placuta, cand vei vedea ce bine functioneaza. Practic, poti spune adio mastilor costisitoare si produselor de styling.

Haide sa vedem despre ce este vorba:

  1. Uleiul de cocos. Mereu la inaltime, fie ca vorbim de infrumusetare sau despre…prajituri. Util in atatea situatii, acest ulei ar trebui incercat…citeste continuarea aici >>>
5/5 (8)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *