Ce sa mananci ca sa scapi de alergiile de sezon – noua descoperire!

Alergiile de sezon sunt o problema pentru multe persoane. In ultimii ani tot mai multi oameni sufera din pricina senzatiei de iritare cauzata de motive necunoscute. De cele mai multe ori persoanele afectate nu stiu exact la ce sunt alergice. Pur si simplu constata ca, in perioada sezonului cald, apare acest disconfort.

Evident ca unii au simptome de-a lungul intregului an, ceea ce inseamna ca nu alergiile de sezon sunt problema lor. Este posibil sa fie vorba despre ceva mai serios. Asa ca cel mai bine este ca acesti oameni sa se testeze, pentru a sti despre ce este vorba. Evident ca este greu sa descoperi cauza reala si nici testele nu sunt mereu concludente.

Totusi ar fi bine sa nu lasi aceasta problema netratata si sa discuti cu un medic. Pe de alta parte, poti si sa incerci sa testezi cateva metode naturale de prevenire a alergiilor.

Alergiile de sezon. Ce au descoperit recent oamenii de stiinta?

Ca acestea ar putea fi prevenite cu ajutorul dietei, iar alimentele alcaline ajuta foarte mult, in aceste situatii. Evident ca vorbim despre fructe, legume, seminte, nuci, etc.

Mancarea pe baza de carne, lactate si oua poate fi nociva, in special in prezenta alergiilor. Asa ca studiile arata ca o dieta preponderent alcalina poate face minuni. Desigur ca poate ca alergiile nu vor disparea complet, dar ar putea fi vizibil ameliorate. Astfel este necesar sa incerci sa imbunatatesti alimentatia de zi cu zi.

Alimente alcaline super sanatoase, care incurajeaza si slabitul:

Quinoa. Este un aliment minunat si foarte versatil, se poate adapta usor si poti face o gramada de retete, in special cu legume. Se fierbe usor, iar in combinatie cu legume proaspete si putin ulei de masline poate fi remarcabil de gustoasa. Quinoa este o cereala care abunda in nutrienti, proteine si fosfor. Are si fier, vitamina B si are capacitatea de a sustine procesele metabolice.

Struguri. Sunt necesari in dieta, datorita mineralelor continute care fac minuni. De obicei nu sunt recomandati din cauza nivelului ridicat de zahar. Dar atat timp cat ii alegi pe cei negri si nu consumi foarte multi, procesul de slabire va fi incurajat…mai multe alimente alcaline aici >>>

Alergiile de sezon – lamaie si lime

Nu ar trebui sa iti lipseasca in nicio zi, in special daca esti afectat de alergii, concluzioneaza cercetatorii. Se pare ca atat lime cat si lamaile obisnuite atenueaza efectele alergiilor, datorita antioxidantilor. Vitamina C are de asemenea un rol important in acest proces. Cel mai bine este sa faci suc dintr-un lime si o lamaie si sa-l bei acru sau cu indulcitor. Poti folosi stevia sau siropul de artar.

Alt remediu ar fi otetul de mere. Iti recomandam sa alegi o varianta ecologica a acestuia. Amesteca 2 lingurite de otet cu putina miere si o lingura de suc de lamaie. Este recomandat sa consumi in fiecare zi acest amestec, pana vei incepe sa vezi rezultatele. Desigur ca este indicat sa continui, in special in acest sezon.

Tinctura de brusture este alt remediu indicat de naturopati pentru tratarea alergiilor de tot felul. Brusturele purifica si detoxifica organismul. De asemenea, sustine procesul de eliminare a toxinelor, sustinand tranzitul intestinal.

ATENTIE: Recomandam sa ceri parerea unui specialist in medicina naturista, inainte de a lua aceste remedii. Acestia te-ar putea ajuta sa iei cea mai buna decizie, in functie de simptomele tale.

Brusturele sustine si eliminarea durerilor de cap si a tusei, asa ca are multe beneficii nebanuite si putin cunoscute de omul modern. Este momentul sa aflam mai multe despre remediile naturiste, inainte de a lua medicamente toata viata.

Exemplu de meniu in dieta alcalina

Mic dejun: un smoothie de fructe (capsuni, avocado, citrice, etc)

Gustare: o mana de caju, cateva seminte de floarea soarelui

Pranz: mancare de legume ( dovlecei, mazare, varza, salate, castraveti ,rosii, conopida, broccoli, ridichi, etc). Toate sa fie la cuptor sau la abur, fara ulei. Poti face si supe creme de legume. Ai voie doar putin ulei de masline sau canepa, in salate. Deci un fel principal cu legume, ce vrei tu, si o supa.

Gustare: o mana de migdale

Cina: 3 felii de rondele de orez cu hummus si salata de patrunjel cu rosii

Esti gata sa mananci mai sanatos?

4.78/5 (9)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *