Vitamine pentru piele uscata

Sigur ai vrea sa stii care sunt acele vitamine neceasare pentru piele uscata, asa ca de acum incolo vei putea trata acest aspect intr-un mod natural. Avand in vedere ca lotiunile si cremele nu dau rezulte in foarte multe cazuri, trebuie sa intelegem ca problema este, de fapt, din interior.

De multe ori ducem lipsa de tot felul de minerale si vitamine, asa ca problemele de sanatate incep sa se observe in exterior. Dar putem sa privim aceasta experienta si cu ochi buni, in sensul ca putem corecta eventualele carente.

Care sunt acele vitamine pentru piele uscata sau problematica? Este vorba, in mare parte, de complexul de B-uri, care ne este atat de necesar in nenumarate situatii.

Suplimente pentru femei – din ce alimente le poti asimila

 

1. Vitamina B12. Cel mai bine este sa consumi carne de peste, ciuperci, chefir, vlastari, polen, bors traditional. Aceasta vitamina joaca un rol important in intretinerea pielii. Asa ca, daca vrei sa ai o piele radianta si sanatoasa, nu uita de vitamina B12, in special daca esti vegetariana.

2. Calciu. Desigur, poti lua si suplimente pentru femei o data la doua luni, pentru a fi sigura ca iti iei necesarul cerut de organismul tau. Dar, daca vrei metoda traditionala, consuma mai mult broccoli, tofu, migdale sau spanac. Nutritia te va ajuta sa asimilezi doza de calciu recomandata…vitamine si totul despre asimilarea acestora >>>

Vitamine pentru piele uscata – ce trebuie sa stim

Orice femeie viseaza sa aiba o piele catifelata si frumoasa, dar lucrurile nu stau intotdeauna asa. Asa ca, astazi vei invata cum sa pregatesti masti bazate pe vitamine, care te vor ajuta sa previi inclusiv imbatranirea pielii. Asa ca, pregateste-te sa inveti cum poti chiar tu sa ai mai multa grija de pielea ta. Fara ajutorul cremelor si lotiunilor minune, care promit marea cu sarea, dar nu fac mai nimic…

Pentru piele lipsita de luminozitate, usor ridata, vitamina B este solutia perfecta. Consumul de vitamina B aduce multe beneficii in tratarea mai multor afectiuni si boli. Asa ca cele care se dizolva in apa sunt ideale pentru a fi sigura ca iei necesarul de vitamine B, necesare organismului.

 

Pentru a intelege mai bine cum stau lucrurile, tine minte ca:

– vitamina B1 ajuta ca piele sa fie mai catifelata, hidratand ridurile fine, aproape imperceptibile; este folositoare si pentru zonele zgariate, etc. Desigur ca are rolul de a preveni imbatranirea

– vitamina B2 are capacitatea de a vindeca pielea inflamata, pentru ca aceasta sa se intoarca din nou la culoarea specifica. Are rolul de a accelera procesele metabolice.

Vitamine pentru piele uscata si deficienta acestora – atunci cand exista o deficienta a vitaminei B2 pielea se va usca. De asemenea, va aparea fenomenul de „buze uscate”, inclusiv la nivelul colturilor gurii.

– vitamina B3 sau niacina ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si hidratarea pielii. Cine duce lipsa de aceasta vitamina, va observa ca se va confrunta cu acneea si cosurile. Asa ca rolul vitaminei B3 este esential pentru sanatate

– vitamina B5 este „responsabila” cu reducerea stresului si promoveaza buna functionare a functiilor de drenare. Vitamina B5 da acel aspect lucios si sanatos pielii, asa ca este foarte importanta. Face parte dintre acele vitamine pentru piele uscata sau acneica

– vitamina B6 are proprietati nutritive si de protejare a pielii, ajutand ca aceasta sa reziste factorilor externi: vant, soare si frig

– vitamina B9 sau acidul folic te va ajuta, la randul ei, sa scapi de cosuri si acnee, iar vitamina B12 va preveni eruptiile si iritatiile de la nivelul pielii

Vitamine pentru piele uscata – ai aflat secretul!

Dupa cum vezi, cele mai indicate in aceste situatii sunt vitaminele de tip B, asa ca nu mai sta pe ganduri si mananca mai des alimente care contin asa ceva. Sau apeleaza la suplimente, te vor ajuta si acestea.

Aceste vitamine pot fi folosite pentru orice tip de ten, iar daca ai gasit creme naturiste, eficiente in acest sens, foloseste-le in paralel. Tine minte ca nutritia este foarte importanta. Asa ca uita de sucuri pe baza de cofeina, ciocolata si alcool. Macar pentru o perioada.

Mananca sanatos, bea apa, ia-ti vitaminele si vei vedea ca problemele tale legate de piele vor disparea ca prin minune. Succes!

 

5/5 (12)

Va rugam sa evaluati acest articol

2 comentarii la „Vitamine pentru piele uscata

  • 21 februarie 2020 la 17:27
    Permalink

    multumesdc pttr multe sfaturi utile. citesc întotdeauna cu mult interes. Poate ar fi benefic så specificati imediat dupå eniuntarea vitaminei B1, 2, 3, etc si unde le gåsim în stare naturalå!
    At fi de dorit! Cu multumiri
    Angela M

    Răspunde
  • 13 iulie 2018 la 10:19
    Permalink

    Este foarte bun articolul,asa pot toate femeile sa-si procure vitaminele necesare.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *