Retete de vara: simple si usoare

Daca vrei sa fii in forma si sa mananci ceva lejer, inspira-te din aceste retete de vara simple, dar minunate, pe care urmeaza sa ti le prezentam. Iar asta nu este tot. Retetele cu pricina sunt nutritive si sanatoase, asa ca o sa-ti para bine ca ai ales sa incerci aceste preparate gustoase.

Daca pana acum te axai doar pe preparate din carne si o garnitura, pentru a-ti potoli foamea la pranz, vei descoperi ca mai exista si alte retete demne de a fi testate. Cine stie, poate aceste retete de vara vor deveni printre preferatele tale, avand in vedere ca se prepara usor, iar ingredientele necesare sunt ieftine si se gasesc oriunde.

Asadar, vom profita din plin ca este plin de legume si fructe proaspete, in special in piete. Da, iti recomandam sa iti faci cumparaturile de la piata, de fiecare data cand ai ocazia. Vei spune ca nici acele legume nu sunt 100% naturale si ca unele contin pesticide, la randul lor. Probabil ca da, dar iti garantam ca sunt mult mai gustoase decat cele din supermarketuri. Asa ca incearca sa revii la origini.

Iata despre ce mancaruri vorbim.

Retete de vara – foarte gustoase si hranitoare

 

1. Fasole pastai cu migdale si sos de lamaie

Ingrediente:

– 500 grame fasole verde pastai
– ulei de masline (2 linguri)
– 3-4 catei de usturoi
– migdale maruntite (150 de grame)
– sucul de la o lamaie
– sare
– piper

Mod de preparare

In primul rand, vei curata cateii de usturoi si ii vei pune la calit in ulei de masline. Apoi vei adauga migdalele maruntite si le vei lasa 1-2 minute sa se rumeneasca. Apoi vei pune sucul de lamaie si in final fasolea verde, oparita in prealabil. Asadar, le vei mai lasa sa se caleasca pret de 5-7 minute. La final adauga sare si piper dupa gust. Este clar una dintre acele retete de vara delicioase si merita incercata.

2. Ardei umpluti cu quinoa

– 8 ardei grasi mari
– 250 grame quinoa
– 500 grame fasole (la conserva)
– suc de rosii
– sare
– piper

Mod de preparare

Vei curata ardei grasi de seminte si le vei scoate cotoarele. Vei fierbe apoi quinoa, timp de 10 minute. Amesteca fasolea, quinoa, sucul de rosii si condimentele, la foc mic. Lasa sa se raceasca si umple fiecare ardei cu acest continut. Apoi da-i la cuptor pentru 40 de minute si intoarce-i de pe o parte pe alta, dupa 20 de minute. Nu uita sa pui in tava pentru cuptor apa amestecata cu suc de rosii. Pofta buna!

3. Salata de sfecla si branza de capra

– 2 sfecle
– 200-300 grame branza de capra
– salata verde
– oregano
– ulei de masline

Mod de preparare

Una dintre acele retete de vara super simple, care merita incercate cat mai repede. Se va fierbe sfecla in apa cu sare, pentru 30 de minute. Dupa aceea, se va lasa la racit si se va pregati salata verde, intr-un bol, alaturi de branza de capra si condimente. Se va pune la final sfecla, amestecandu-se bine, pana la omogenizare.

 

Retete de vara – sanatate curata!

Fara doar si poate ca aceste retete te vor ajuta sa elimini toxinele, asa ca ar fi bine sa le incerci, alaturi de retetele vegetariene sau cele de bruschete.

Nu uita ca doar asa poti pastra o stare de sanatate optima, asa ca ai grija de tine, bea apa din abundenta si nu uita sa faci miscare. Succes!

 

4.55/5 (11)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *