Supa crema de porumb – reteta sezonului!

Daca si tu adori aceasta leguma, este momentul sa incerci si celebra supa crema de porumb. Chiar daca nu este traditionala din Romania, nu inseamna ca nu ne putem bucura de o reteta delicioasa. Si, pe deasupra, usor de preparat.

Supa crema de porumb presupune ca tu sa cumperi alimentul vedeta si sa-l fierbi. Evident ca se poate face si cu porumb din conserva, dar care ar mai fi frumusetea?

In acest moment este in plin sezon, asa ca primul pas va fi sa treci pe la piata si sa cumperi porumb proaspat pentru fiert. Apoi vom prepara minunata supa, care nu necesita foarte mult efort din partea ta, din fericire.

Supa crema de porumb sau Corn Chowder

Asa ca, dupa ce ai cumparat porumbul, nu ne ramane altceva de facut decat sa ne apucam de treaba si sa pregatim supa denumita in engleza Corn Chowder.

Ai nevoie de:

– 5 coceni de porumb sau 3 conserve cu boabe

– 3 cepe medii sau ceapa verde (de preferat ultima varianta)

– 2 linguri de unt

– in jur de 1,5 – 2 L supa de legume (ai nevoie de un cartof mare, 2 morcovi si inca o ceapa)

– o cutie de 250 ml de smantana pentru gatit (poti alege si varianta vegetala)

– 150 prosciutto

– sare

– piper

– ulei vegetal

– fulgi de chili

– ardei iute

Mod de preparare

Vom fierbe cateva legume in 2 litri de apa, pentru a obtine supa de legume. Vom pune o ceapa, 2 morcovi si un cartof. Cand toate au fiert, scoatem legumele si le consumam cu putina sare, daca dorim. Supa o lasam sa se raceasca.

Vom toca ceapa si o vom cali in unt, amestecam bine, nu o lasam sa se arda. Luam de pe foc oala, lasam cateva minute de-o parte pana scoatem boabele de porumb de pe stiuleti, cu ajutorul unui cutit. ATENTIE! Nu vom arunca cocenii, ci ii vom folosi in timpul procesului de fierbere.

Supa crema de porumb  – o reteta excelenta si usor de realizat

Punem din nou oala pe foc, cea in care am calit untul si ceapa, adaugam porumbul, supa de legume, cocenii si condimentele. Lasam sa fiarba la foc mic. Cand porumbul este fiert, se pune smantana lichida, se mai lasa 2-3 minute si se opreste focul. Nu uita sa scoti stiuletii la final!

Intre timp rumenim putin sunca, intr-o tigaie. Este momentul sa punem supa in blender sau putem folosi blenderul manual, daca avem aceasta variant. Pasam supa pana devine crema, putem sa mai adaugam condimente, pe parcurs.

Eventual mai putem pune cateva boabe de porumb la final, daca vrem ca supa sa fie mai bogata. Punem supa in bol si servim cu sunca rumenita deasupra, va fi incredibil de savuroasa!

Nu uita de crutoane si ardei iute taiat felii subtiri, puse tot deasupra.

Beneficiile porumbului fiert. Motive pentru a-l consuma deseori

Are in compozitie minerale ca fierul, potasiul, fosforul si magneziul. Asa ca nu il da la o parte. Fibrele sunt prezente la randul lor si chiar dupa procesul fierberii, vitaminele si mineralele raman in compozitia sa, intr-o proportie foarte mare.

De asemenea, datorita faptului ca are in componenta vitamina E, porumbul ne poate ajuta sa ne ferim de colesterolul rau, de artrita, ateroscleroza, infarct si alte boli cardiace.

Este indicat si in dietele de slabire, avand 95 de calorii per suta de grame, asa ca poti manca in voie…mai multe despre porumbul fiert si beneficiile sale >>>

4.5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *